Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η προετοιμασία και η εκκίνηση του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου "Μέγας Αλέξανδρος" από την Πέλλα

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα σήμερα Κυριακή 21-4-2013 στις 8:00 το πρωί. Ο τερματισμός βρίσκεται στο Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η διαδρομή του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι χαμηλού  βαθμού δυσκολίας.
Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δρόμου και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται, μέχρι και το 30ο χιλιόμετρο.
Η διαδρομή είναι ιδανική για τη δημιουργία ρεκόρ και μεγάλων επιδόσεων.
Παράλληλα, με την κλασική διαδρομή των 42.195 μ. διεξάγονται οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και οι αγώνες δρόμου 1.000 μ. κοινωνικής προσφοράς και 1.000 μ. μαθητών δημοτικών σχολείων.
Πάνω από 12.500 δρομείς, περισσότερες από 100 ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μαθητές και απλοί πολίτες συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα, σύμφωνα με του διοργανωτές του μαραθωνίου.
Οι δρομείς τρέχουν με τη σκέψη τους στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστόνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορούν μαύρα βραχιολάκια με το σύνθημα «Thessaloniki to Boston» αλλά και αυτοκόλλητα που αναγράφουν τη λέξη «γιατί;» («Why?»).
Δείτε σε πλούσιο φωτογραφικό υλικό την προετοιμασία και την εκκίνηση από τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο αλλά κι από την χθεσινή αφή της φλόγας και λαμπαδηδρομία στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας, όπως τα αποθανάτισαν πολίτες, το "ΦΩΤΟ Τόλης Χρυσόπουλος" και ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας "Η Αρχαία Πέλλα":







































Δεν υπάρχουν σχόλια: