Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δρομική επανάσταση στη Θεσσαλονίκη

Μια δρομική επανάσταση ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Απριλίου, με σύνθημα τη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά. Με περισσότερους από 12.000 δρομείς, ενήλικες και παιδιά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου η διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον Μαραθώνιο δρόμο με εκκίνηση την Πέλλα, πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη Δρόμοι μέσα στην πόλη, αυτοί των 5 & 10 χλμ., καθώς και οι διαδρομές κοινωνικής προσφοράς και μαθητών, 1000μ. η καθεμία. Για πολλές ώρες το κέντρο της πόλης είχε γεμίσει με θετική ενέργεια που εξέπεμπαν οι δρομείς και ο κόσμος που τους χειροκροτούσε και χαιρόταν για τις προσπάθειές τους.

Η φετινή ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», καθιστώντας τον αγώνα ένα σημαντικό αθλητικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γεγονός για την πόλη.

Στην αφετηρία της Πέλλας βρέθηκαν 1.400 μαραθωνοδρόμοι, ενώ στον αγώνα των 10χλμ συμμετείχαν 2.800 δρομείς και στον αγώνα των 5χλμ 4.500 δρομείς. Μαζί με τους 1.700 μαθητές δημοτικών σχολείων που έτρεξαν στα 1.000μ. και τους 1.600 συμμετέχοντες στα 1.000μ. κοινωνικής προσφοράς, ο αριθμός των δρομέων που πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας προσέγγισε τους 12.000!

Οι στόχοι της διοργάνωσης επιτεύχθηκαν σε όλα τα επίπεδα. Σε αθλητικό, με την εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων, σε περιβαλλοντικό, με το μήνυμα «Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι μαραθώνιος» που έστειλαν οι μαθητές και τη δενδροφύτευση που ακολούθησε τον αγώνα τους, καθώς και σε κοινωνικό, με το μήνυμα αλληλεγγύης και τη στήριξη που προσέφεραν στα συνεργαζόμενα μη κοινωνικά σωματεία και οργανισμούς όσοι έτρεξαν στα 1.000 μέτρα.

Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 19 Οκτωβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου, ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: