Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Play Offs: ΠΕΛΛΑ - ΝΕΟΣ ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ (1-1)4-2

Η ομάδα μας πολύ καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε σχετικά εύκολα στην πρώτη της νίκη στα play offs, απέναντι σ' έναν ελλειπή αλλά αρκετά αξιόμαχο Νέο Μυλότοπο, που της έβαλε δύσκολα για 70 λεπτά αγώνα.
Η Πέλλα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι μεταφέροντας ολοκληρωτικά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο με αρκετά καλές ευκαιιρίες για να ανοίξει το σκορ, κυρίως με τους Τζιβελέκη, Μπρατσούδη, Μπουράκη και Χαρμάνα. Η βιασύνη και η «χαλαρότητα» ήταν οι βασικές αιτίες των χαμένων ευκαιριών. Το γκολ ήρθε στο 15ο λεπτό από κοντινό πλασέ του Καραμούζα, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια από την δεξιά πλευρά για την ομάδα μας. Ο απόλυτος έλεγχος διατηρήθηκε μέχρι το 35ο λεπτό, χωρίς όμως πολύ μεγάλες φάσεις εκτός από μια δυο βεβιασμένες τελικές προσπάθειες που δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Μέχρι εκείνο το λεπτό ο Νέος Μυλότοπος έκανε μόλις μία τελική προσπάθεια... Στην δεύτερη σοβαρή επίσκεψη στην περιοχή της Πέλλας, από ασυννενοησία των αμυντικών μας που δεν μπόρεσαν να διώξουν εκτός περιοχής, ο φιλοξενούμενος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεστηκε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1(βίντεο). Από κει κι έπειτα ο Νέος Μυλότοπος ισορρόπησε κερδίζοντας τις μάχες και την κυκλοφορία στο κέντρο, χωρίς όμως να βγάζει επιθέσεις για να απειλήσει. Επιθέσεις που δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε η Πέλλα, αφού επικράτησε νευρικότητα με αρκετά λάθη τόσο στις μακρυνές όσο και στις κοντινές πάσες. Μοιραία το ημίχρονο τέλειωσε ισόπαλο 1-1.
Όπως τελείωσε το πρώτο ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Νέο Μυλότοπο όμως να βγαίνει λίγο πιο ψηλά και να καταφέρνει στην πρώτη καλή ευκαιρία το 1-2, ύστερα από σουτ μέσα από την περιοχή και αλλαγή πορείας της μπάλας από σώμα αμυντικού μας, αιφνιαδιάζοντας τον Ουγκανέζωφ. Λίγα λεπτά αργότερα σημαντικότατη ευκαιρία για τον φιλοξενούμενο να σκοράρει για τρίτη φορά, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου επιθετικού από πλεονεκτική θέση και πλάγια δεξιά, έφυγε λίγο άουτ.
Για περίπου ένα δεκάλεπτο, η Πέλλα ξαναπήρε τα ηνία και άρχισε να απειλεί πιο αισθητά χάνοντας μια δυο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ισοφάριση που ήρθε σχεδόν με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα από δυνατό σουτ του Τζιβελέκη μέσα από την περιοχή, που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Νέου Μυλοτόπου. Το επόμενο δεκάλεπτο ανήκει στον φιλοξενούμενο, που με καλή άμυνα στην μεσαία γραμμή και σωστή κυκλοφορία, κατάφερε να δημιουργήσει δυο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 3-2 για την Πέλλα από πλασέ του Τζιβελέκη και πάλι, αλλά από την αριστερή πλευρά αυτή την φορά και το φρεσκάρισμα με τις αλλαγές του Χρήσου Κορώνα γύρισαν τον «διακόπτη» και η ομάδα μας στην κυριολεξία μπήκε στην «πρίζα» για το υπόλοιπο του αγώνα, κυριαρχώντας και αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Πολλές ευκαιρίες με τους Τζιβελέκη, Κηλίκη, Κούμπου, Μπρατσούδη κι ένα δοκάρι με τον Καμπούρη, παράλλλα με εξαιρετικούς συνδυασμούς, συνέθεσαν μια εικόνα που θέλει να βλέπει κάθε φίλαθλος σ' ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Το ωραίο γκολ του Μπρατσούδη 6-7 λεπτά πριν το τέλος με ατομική προσπάθεια και σουτ από το ύψος της περιοχής ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» της πολύ καλής εμφάνισης του τελευταίου 20λέπτου. Τελικό σκορ 4-2 απόλυτα δίκαιο και χορταστικό για τους λιγοστούς δυστυχώς φιλάθλους που προτίμησαν σήμερα το γήπεδο.
Η ομάδα μας είναι αλήθεια ότι σε κάποια σημεία του αγώνα φαινόταν να αναζητά κίνητρο, αλλά η ποιότητά της που και η ίδια υποτίμησε φέτος, έκανε την διαφορά στο σημερινό παιχνίδι παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για το χαμένο τελικό κυπέλλου. Προσωπική μου άποψη, ότι το σχήμα και οι συγκεκριμένες θέσεις γι' αυτούς που αγωνίζονταν στο τελευταίο 20λεπτο, ήταν το πιο ορθόδοξο απ' όσα έχει δοκιμάσει ο Χρήστος Κορώνας στα τρια ματς των play offs.
Ο Νέος Μυλότοπος είναι μια δεμένη και καλή ομάδα με όποιον κι αν αγωνίζεται. Οι απουσίες της σήμερα όμως, έδειξαν ότι είναι αυτές που της ανεβάζουν επίπεδο.
Καλή η διαιτησία σήμερα, με τον κ. Σκουλή μόνο να χάνει κάποιες φάσεις υποδεικνύοντας λανθασμένα οφσάιντ σε επιθέσεις της Πέλλας στο πρώτο ημίχρονο.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κουτρογιάννης, Κορώνας(Καμπούρης),Τανταλίδης, Γάκης, Μπρατσούδης, Καραμούζας, Χαρμάνας(Κούμπους), Μπουράκης(Πετρούσης), Κηλίκης, Τζιβελέκης

  • Εντάξει όλοι είμαστε στεναχωρέμενοι που η ομάδα μας δεν πέτυχε αυτό που διακαώς επιθυμούσαμε, δηλαδή να πάρει έναν τίτλο, όμως αν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουμε τέτοιες «εμμονές» να το  κλεισουμε καλύτερα το μαγαζί. Αδικαολόγητα τα ελάχιστα εισιτήρια σήμερα από τους φίλους της Πέλλας...
  • Μουρμούρα και φαγωμάρα ανάμεσα στους ελάχιστους φιλάθλους μας, που έψαχναν εναγωνίως εξιλαστήρια θύματα και αφορμές για να ξεσπάσουν. Λίγο κάποια κενά διαστήματα της ομάδας, λίγο οι αντεκλήσεις μεταξύ τους, συνέθεσαν ένα απαράδεκτο κλίμα στην κερκίδα. Κάποιοι μάλιστα και μόνοι τους να ήταν στις εξέδρες, μπορεί να τα έβαζαν με τον εαυτό τους. Όχι πως δεν τα έβαλαν κιόλας αφού στο 1-2 ακούσθηκαν και μονόλογοι του τύπου «...τι ήρθα να κάνω στο γήπεδο...».
  • Και στο τέλος του αγώνα μια μικροένταση ανάμεσα σε φιλάθλους και διοίκηση, έληξε γρήγορα με καλή διάθεση κι από τις δύο πλευρές.
  • Ρίσκος, Καραπίτας, Βογιατζής, Στάγκος απουσίαζαν σήμερα από την αποστολή της ομάδας για προσωπικούς λόγους.
  • Σαν να ζωντάνεψε το γήπεδο μετά την τελευταία καλοκαιρία και ξαναθύμισε και πάλι γήπεδο, αφού πήρε πάλι να πρασινίζει.
  • Πάντως δεν είναι σε καλή κατάσταση και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου γενικότερα και όλοι ελπίζουμε να γίνουν άμεσα πράξεις οι δεσμεύσεις του δημάρχου κρατώντας τον λόγο του για βελτιώσεις.
  • Στο άλλο παιχνίδι των play offs ο Αλμωπός έκανε το αναμενόμενο και νίκησε τον Προφήτη Ηλία με 2-0, διαμορφώνοντας έτσι μια μεγάλη δαιφορά στην βαθμολογία.  
  • Βαθμολογία: Αλμωπός 14β, Προφήτης Ηλίας 7β, Πέλλα 5β και Νέος Μυλότοπος χωρίς βαθμό
  • Την επόμενη αγωνιστική της Κυριακής 21/4, η ομάδα μας υποδέχεται τον Αλμωπό, ευελπιστώντας να του σπάσει το αήττητο στα play offs και να δώσει ένα κάποιο αγωνιστικό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.





































Δεν υπάρχουν σχόλια: