Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Play Offs: Πέλλα - Προφήτης Ηλίας (1-0)2-1

Θετικά έκλεισε τους εντός έδρας αγώνες της για τα Play Offs η ομάδα μας, αφού έκανε το απόλυτο μετά και τη σημερινή νίκη της επί του Προφήτη Ηλία. Το ματς εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε «φιλικό», αφού ο Αλμωπός «καθάρισε» εύκολα το Νέο Μυλότοπο(4-0 το τελικό σκορ) και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής της Α1 ερασιτεχνικής στην Ε.Π.Σ. Ν.Πέλλας για το 2013. Η ομάδα μας μετά το αρχικό «μούδιασμα» στην διαδικασία των Play Offs και τις δύο ήττες σε Αριδαία και Προφήτη Ηλία, αναρριχήθηκε στην δεύτερη «τιμητική» θέση, αλλά τα σημαντικότερα δυστυχώς γι' αυτήν είχαν περάσει προ πολλού... «Ιανός» ο Μέγας Αλέξανδρος σήμερα, με δύο πρόσωπα στα δύο ημίχρονα και με αρκετές ελλείψεις, αφού η αποστολή απαρτίζονταν από μόλις 14 ποδοσφαιριστές...
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ως συνέχεια της καταπληκτικής απόδοσης της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αλμωπό. Η Πέλλα στα πρώτα 20 λεπτά στην κυριολεξία «έκρυψε» την μπάλα, κάνοντας τους λιγοστούς και σήμερα φιλάθλους της, από τη μία να απολαμβάνουν κι από την άλλη να μελαγχολούν! Μελαγχολία βασικά για μία ακόμη χαμένη χρονιά, από μια ομάδα που είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες με την ποιότητά και την πορεία της. Εξαιρετική κυκλοφορία, κίνηση, πειθαρχία, πάθος, ευκαιρίες με τους Μπρατσούδη, Μπουράκη και Κηλίκη κι ένα πολύ όμορφο γκολ με σουτ του Τανταλίδη έξω από την περιοχή, ύστερα από οργανωμένη ομαδική επιθετική προσπάθεια, σκιαγραφού με τον καλύτερο τρόπο, την πολύ καλή εικόνα της ομάδας στο διάστημα αυτό.
Ο Προφήτης Ηλίας που από τα μισά του ημιχρόνου ισορρόπησε στο χώρο του κέντρου, αλλά αυτό το πρώτο διάστημα απλά παρακολουθούσε ανήμπορος να αντιδράσει περιμένοντας στο 1/3 του γηπέδου. Στο 25ο λεπτό είχε ένα οριζόντιο δοκάρι σε φάουλ έξω από την περιοχή(φωτο), αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δυο τρεις τελικές του προσπάθειες που επιχείρησε, δεν ήταν τόσο φιλόδοξες ώστε να απειλήσουν με ισοφάριση. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 1-0 χωρίς άλλες συγκινήσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τον Προφήτη να κυριαρχεί στα πρώτα 15 λεπτά και να χάνει ευκαιρίες, πετυχαίνοντας παράλληλα και την ισοφάριση στο 50' με δυνατό αριστερό σουτ του Λέσι μέσα από την περιοχή, αφού είχε προηγηθεί καλή κυκλοφορία από τους φιλοξενούμενους περιμέτρικά της μεγάλης περιοχής της Πέλλας.
Με την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα και μέχρι το τέλος, παρακολουθήσαμε ανορθόδοξο ποδόσφαιρο κι από τις δύο ομάδες, που θύμισε περισσότερο ποδόσφαιρο αλάνας. Μοναδική ποιοτική παρένθεση στην ποδοσφαιρική «παρωδία», η δημιουργία και η εκτέλεση από τον Κηλίκη του δεύτερου και νικητήριου γκολ στο 75 λεπτο, με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. 
«Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος» και η Πέλλα ήταν αυτή που δημιουργησε τις λιγοστές όμως σημαντικές ευκαιρίες του αγώνα για να πετύχει κάποιο τέρμα με τους Τσιβελέκη, Γάκη, Ρίσκο και Ουγκανέζωφ. 
Το τελικό σκορ 2-1 απόλυτα δίκαιο με συνολικά μέτρια εμφάνιση, έστω κι αν ο Προφήτης Ηλίας ήταν πολύ καλύτερος από την ομάδα που μας νίκησε την δεύτερη αγωνιστική των Play Offs.
Καλύτεροι από την ομάδα μας Κουτρογιάννης, Βουσβούρης και ο Τανταλίδης κυρίως στο πρώτο ημίωρο που έκλεψε την παράσταση. Από τον Προφήτη Ηλία ξεχώρισαν οι Α.Βοτάρης, Μαλιούφας και Λέσι.
Χωρίς προβλήματα η διαιτητική τριπλέτα, με μόνη ένσταση απλά τα αναίτια «εύκολα» σφυρίγματα του κυτίου Φωτιά, που αποσυντόνιζαν ακόμη περισσότερο τον ήδη κακό ρυθμό του αγώνα.
Η σύνθεση: Πόπης, Κουτρογιάννης, Κορώνας, Βουσβούρης, Γάκης, Κούμπους, Τανταλίδης(Ρίσκος), Καραμούζας(Ουγκανέζωφ), Μπρατσούδης(Τζιβελέκης), Μπουράκης, Κηλίκης.

  • Ανάμεσα στους μετρημένους φιλάθλους της Πέλλας και καμιά δεκαριά φίλοι του Προφήτη Ηλία που έτρεφαν ίσως κάποιες ελπίδες σήμερα για το «θαύμα».
  • Κάποιοι τον χαρακτήρισαν «μαύρη» γάτα και μάλλον επιβεβαιώθηκαν, αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι γνωστός παραιτηθείς παράγοντας της Πέλλας, μόλις σηκώθηκε κι έφυγε από γήπεδο στο 70', η ομάδα πέτυχε το δεύτερο και νικηφόρο τέρμα της.
  • Όλοι την είδαν με συμπάθεια και ο υπογράφων το ίδιο. Κι εννοώ την αλλαγή και χρησιμοποίηση του Νίκου Ουγκανέζωφ ως επιθετικού στο τελευταίο πεντάλεπτο που παραλίγο να πετύχει κι ένα πανέμορφο τέρμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων(φωτό). Όμως ως Πελλιώτες πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός, που δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής να χρησιμοποιηθεί αντί του Νίκου, κι ενώ στην κερκίδα βρίσκονταν 3-4 εν ενεργεία νεαροί ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν εκτός ομάδας με τους λόγους ακόμα να είναι υπό διερεύνηση...
  • Απουσίαζαν σήμερα Χαρμάνας, Καμπούρης, Καραπίτας απόλυτα δικαιολογημένα ενώ κάποιοι να μην τους αναφέρω χωρίς βάσιμες δικαιολογίες.
  • Την επόμενη αγωνιστική της ερχόμενης Κυριακής, η ομάδα μας αγωνίζεται στο Νέο Μυλότοπο στον τελευταίο επίσημο αγώνα για φέτος. Ο πρωταθλητής Αλμωπός αγωνίζεται στον Προφήτη Ηλία.
  • Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αλμωπού Αριδαίας για την πρωτιά και καλή επιτυχία στα μπαράζ ανόδου που ακολουθούν.
  • Την Μεγάλη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί φιλικός αγώνας Παλαιμάχων Πέλλα - Νέα Πέλλα στις 5 το απόγευμα. Θα υπάρξει και νεώτερη ανακοίνωση. Όσοι παλαίμαχοι επιθυμούν να αγωνιστούν ας δηλώσουν συμμετοχή το γενικό αρχηγό της ομάδας μας, κ. Γιάννη Μουρούνογλου που επιμελείται του αγώνα.
  • Η βαθμολογία: Αλμωπός 17β., Πέλλα 11β., Προφήτης Ηλίας 10β., Νέος Μυλότοπος χωρίς βαθμό.















Δεν υπάρχουν σχόλια: