Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Play Offs: Πέλλα - Αλμωπός (1-0)4-3

Σ' ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου που τα είδαμε στην κυριολεξία όλα, η Πέλλα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει», υποχρεώνοντας τον Αλμωπό στην πρώτη του ήττα από «αμνημονεύτων χρόνων» στο πρωτάθλημα.
Η Πέλλα πολύ ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έδειξε το καλύτερο φετινό της αγωνιστικό πρόσωπο με άψογο στήσιμο, εξαιρετική διαχείριση, περίσσιο πάθος και με ποιότητα που είχε «υποτιμήσει» φέτος σε πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό κυπέλλου. Η σημερινή νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία, αφού αντίπαλος ήταν μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Αλμωπός, που δεν «παράτησε» το ματς ακόμα κι όταν έμεινε με 10 παίκτες κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 εις βάρος του.
Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε την Πέλλα να έχει σχεδόν την καθολική κατοχή στο παιχνίδι και τον Αλμωπό να περιορίζεται περισσότερο σε αμυντικό ρόλο. Μέτά το πρώτο δεκάλεπτο που οι δύο ομάδες ψάχνονταν στο γήπεδο, η Πέλλα έμπαινε πιο εύκολα στην περιοχή του Αλμωπού με πολλά κοψίματα στο χώρο του κέντρου και  εξαιρετικούς συνδυασμούς, αλλά χωρίς την σωστή μεταβίβαση και κατ' επέκταση την ανάλογη τελική προσπάθεια. Μοιραία είδαμε πολλές ημιτελείς φάσεις που δεν ανησυχούσαν τον τερματοφύλακα του Αλμωπού, εκτός από το δυνατό σουτ του Τζιβελέκη που έφυγε ψηλά άουτ και το κρέμασμα που επιχείρησε ο Κηλίκης λίγο κάτω από κέντρο του γηπέδου και κατέληξε δυο μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση του Αλμωπού ήταν μια ωραία κάθετη του Κανωτίδη στο κέντρο της άμυνας, με τον Βακιάνη να πιάνει δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα αρκετά άουτ. Όντως καλή ευκαιρία που ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση για τον Αλμωπό στο πρώτο ημίχρονο, που σχεδόν δεν πάτησε περιοχή. Το γκολ του Κηλίκη στο 40' με δεξί δυνατό σουτ από τον άξονα και στο ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από θαυμάσια ομαδική προσπάθεια, έβαλε την Πέλλα μπροστά στο σκορ, κάτι που δικαιούνταν βάση της εικόνας του αγώνα. Το 1-0 έμεινε για τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς πολλές αξιόλογες φάσεις, αλλά με την Πέλλα να ελέγχει πλήρως τον αγώνα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Η Πέλλα καλύτερη έψαχνε τρόπους για το δεύτερο γκολ, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο στον Αλμωπό. Δεύτερο γκολ που δεν άργησε να έρθει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και το πρώτο. Στο 50' ακόμη μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια με άριστη κυκλοφορία της μπάλας και τον Κηλίκη σε θέση βολής να σουτάρει δυνατά και να γράφει το 2-0. Η εικόνα και στην συνέχεια δεν άλλαξε για τα επόμενα λεπτά και ο Μπουράκης στο 55' φεύγοντας μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα, ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή από τον Τσακώνη, με αποτέλεσμα ο διαιτητής δίκαια να του δείξει την απεύθειας κόκκινη κάρτα. Κι ενώ όλοι περίμεναν να απλοποιηθούν τα πράγματα ακόμη περισσότερο για την Πέλλα, ήρθε το 60ο λεπτό όταν ο κ. Θεοδωρόπουλος εφηύρε πέναλτι για το Αλμωπό σε πεντακάθαρο κόψιμο της μπάλας από τον Καμπούρη! Οι έντονες διαμαρτυρίες δεν έφεραν αποτέλεσμα, πλην δύο νομίζω κίτρινων καρτών σε παίκτες της ομάδας μας, Εύστοχη εκτέλεση από τον Μπογδάνη και ο Αλμωπός από το πουθενά μειώσε σε 2-1. Ο εκνευρισμός των ποδοσφαιριστών της Πέλλας από το άδικο πέναλτι είχε και συνέχεια, αφού περίπου στο 70' μετά από αδράνεια στο κέντρο της άμυνας και τον Ουγκανέζωφ, ο Δημητριάδης ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ομάδα της Αλμωπίας. Το σοκ για την Πέλλα δεν είχε τελειωμό, αφού πέντε λεπτά αργότερα μετά από λάθος πάσα στην άμυνα μας, οι παίκτες του Αλμωπού με ωραία αντεπίθεση και πλασέ του Βιακιάνη, έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι γράφοντας το 2-3. 
Η Πέλλα έδειξε ότι ήθελε πολύ το παιχνίδι και δεν άργησε να απαντήσει με τον Τζιβελέκη στο 73', που πήρε κάθετη πάσα από τον Κηλίκη μέσα στην περιοχή, κι αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα την έστειλε στον ουρανό των δικτύων ισοφαρίζοντας σε 3-3. Λίγο νωρίτερα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τζιβελέκη από πίσω λίγο έξω από την μικρή περιοχή, το οποίο αρνήθηκε ο διαιτητής του αγώνα σε μια φάση που την είχε μπροστά του. Έπειτα αυξάνοντας την πίεση δημιουργούσε φάσεις σχεδόν σε κάθε επίθεση της, με αποτέλεσμα 10 λεπτά αργότερα να γυρίσει με τη σειρά της το σκορ σε 4-3, με ψύχραιμο δεξί δυνατό σουτ του Χαρμάνα μέσα από την περιοχή και πάλι μετά από άριστη κυκλοφορία της μπάλας σχεδόν από την άμυνα. Μέχρι τη λήξη μαζί με τις καθυστερήσεις, η Πέλλα κυριάρχησε και μόνο από κακές επιλογές δεν κατάφερε να πετύχει και πέμπτο τέρμα. Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων απλά διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα, ροκανίζοντας το χρόνο. Ο Αλμωπός μετά το 4-3 δεν αντέδρασε καθόλου και μοιραία ήρθε η ήττα.
Δεν μπορείς να αναφέρεις διακριθέντες από την Πέλλα, γιατί σίγουρα θα αδικήσεις κάποιους. Το βέβαιο είναι ότι όλοι είναι άξιοι συγχαρητήριων για την εξαιρετική εμφάνιση και την πανάξια νίκη.
Από τον Αλμωπό ο Κανωτίδης ξεχώρισε ιδιαίτερα, ενώ πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην ομάδα της Αλμωπίας για την μερική ανατροπή του σκορ και την αντίδρασή της με αριθμητικό μειονέκτημα.
Η μοναδική παρωδία του ποδοσφαιρικού «υπερθεάματος» που παρακολουθήσαμε, ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Θεοδωρόπουλος και την υπόδειξη πέναλτι-εφεύρεση που υπέδειξε και κόντεψε να τινάξει αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι στον αέρα! Με αρκετά λάθη και ο δεύτερος βοηθός κ. Τσαλγίνης, που δεν επηρέασαν όμως την εξέλιξη του αγώνα. Άριστος ο πρώτος βιηθός κ. Σίπκας Σ..
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κουτρογιάννης, Κορώνας, Τανταλίδης, Γάκης, Μπουράκης(Χαρμάνας), Καραμούζας, Καμπούρης(Βουσβούρης), Μπρατσούδης, Κηλίκης(Ρίσκος), Τζιβελέκης.

  • Ικανοποιητικός αριθμός φιλάθλων στις εξέδρες σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, όμως λιγότερος των προσδοκιών όταν αγωνίζονται οι δύο κορυφαίες ομάδες της Α1. Σίγουρα βγήκαν χαμένοι όσοι απουσίαζαν.
  • Οι αρκετοί οι φίλοι και φίλες του Αλμωπού, έκαναν έντονη την παρουσία τους στα τέρματα που πέτυχε η ομάδα τους. Κάποιος όμως πήγε να χαλάσει την πολύ καλή εικόνα τους, αφού εκτόξευσε λίγο πριν την λήξη μπουκάλι με νερό στον 4ο διαιτητή κ. Καρατζά, την ώρα που αυτός περνούσε μπροστά από την κερκίδα.
  • Οι Πελλιώτες τα είχαν με τον κ. Θεοδωρόπουλο, που «τα άκουσε» για τα καλά κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα.
  • Πολύ θερμό το χειροκρότημα των φιλάθλων της Πέλλας προς την ομάδα για την νίκη και την εμφάνιση, μετά τη λήξη του αγώνα. Πρέπει να έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, αφού παρόμοιο φαινόμενο δεν είχε ξανασυμβεί φέτος σ' αυτό το βαθμό. 
  • Ακόμη δύο ανατροπές θυμάμαι από φετινά παιχνίδια, αυτές με Όρμα και ΕδεσσαΙκό, αλλά η σημερινή είναι μακράν η πειστικότερη!
  • Ο παρατηρητής κ. Μπαλής σημείωνε συνέχως στο μπλοκάκι του μετά την υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Αλμωπού.
  • Σήμερα τοποθετήθηκαν κανονικά τα σημαιάκια στα κόρνερ, μετά από προηγούμενες παραινέσεις παραιτηθέντος παράγοντα της Πέλλας προς την διοίκηση.
  • Καραπίτας, Κούμπους απουσίαζαν δικαιολογημένα από την αποστολή της ομάδας μας σήμερα.
  • Μέσα στην «δίνη» της ανατροπής, μάλλον ξεχάσαμε στα λεπτά των καθυστερήσεων, ότι ίσως χρειαζόμασταν ακόμη ένα τέρμα για το πλεονέκτημα στο «θαύμα» της ισοβαθμίας. Δυστυχώς πλέον χάσαμε κάθε ελπίδα για άνοδο...
  • Στο άλλο παιχνίδι ο Προφήτης Ηλίας νίκησε εκτός έδρας τον Νέο Μυλότοπο με 1-2. Έτσι η βαθμολογία των Play Offs διαμορφώθηκε ως εξής: Αλμωπός 14 β., Προφήτης Ηλίας 10β., Πέλλα 8β., Νέος Μυλότοπος χωρίς βαθμό.
  • Την επόμενη αγωνιστική των Play Offs που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και ξαφνικά απόκτησε κάποιο ενδιαφέρον, η ομάδα μας φιλοξενεί τον Προφήτη Ηλία, ενώ ο Αλμωπός τον Νέο Μυλότοπο.











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το οτι αυτες οι 3-4 γυναικες που ηταν εκει και προκαλουσαν συνεχεια δεν το σχολιασε κανενας και ουτε ενας δεν βρεθηκε να τις απαντησει και να τις βαλει στην θεση τους, μονο στο δικο μας χωριο γινεται αυτο !! συγχαρητηρια και παλι στην ομαδα