Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Έγκριση για την πρόσληψη 1.122 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από το ΥΠ.ΠΟ. σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους - 12 στην ΙΖ' ΕΠΚΑ

Σε έγκριση 1.122 προσλήψεων συμβασιούχων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προχώρησε το ΥΠ.ΠΟ..
ΑΠΟΦΑΣΗ
Α. Εγκρίνουμε την πρόσληψη, σύμφωνα με τις ανωτέρω αναφερόμενες διατάξεις και με βάση
τα κριτήρια και τη διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα, χιλίων εκατόν είκοσι δύο (1.122) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως επτά (7) μήνες, προκειμένου να λειτουργήσουν οι τριάντα τρείς (30+3) αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και σπουδαιότητα.
Β. Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (Φ.Ε.Κ. 28/Α/1994), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα.
Για το Φυλακτικό Προσωπικό (Φύλακες Αρχαιοτήτων και Νυχτοφύλακες) και το Προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά την δημοσίευση σχετικής Κ.Υ.Α.. 
Εφιστάται η προσοχή των αρμοδίων Προϊσταμένων για την αυστηρή τήρηση των νομίμων διαδικασιών, καθώς επίσης και των κριτηρίων πρόσληψης (άρθρο 21 του Ν.2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα).
Η ανακοίνωση θα συνταχθεί σύμφωνα με το Υπόδειγμα Ανακοίνωσης Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) που παρέχεται μέσω του δικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της διαδρομής : Κεντρική σελίδα – Φορείς – Υποδείγματα – Εποχικό Προσωπικό (ΣΟΧ) και να τηρηθεί η διαδικασία της πρόσληψης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα σχετικά υποδείγματα του Α.Σ.Ε.Π..

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ








ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Και τα υπόλοιπα Μουσεία και Αρχ. Χώροι της χώρας να κλείσουν; Αντί να υποστηριχθούν κι αυτοί που παρουσιάζουν προβλήματα μήπως και καταφέρουν και βελτιώσουν την κατάσταση τους και σε προβολή και σε επισκεψιμότητα, αυτοί απαξιώνονται; Τι λογική είναι αυτή κύριε υπουργέ; Πως θα καταφέρουν να λειτουργήσουν τα θερινά ωράρια και να καλύψουν την έστω υποτυπώδη αύξηση της τουριστικής αιχμής τους; Προχειρότης, προχειροτήτων, τα πάντα προχειρότης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: