Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών η ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών η ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας. Στη γεμάτη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου παρουσιάστηκαν από τον γραμματέα της Κίνησης  Χρήστο Σμία, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας και οι στόχοι της επόμενης περιόδου, επικεντρώνοντας στη σημασία της συμμετοχής των πολιτών και της συνειδητοποίησης της κατάστασης που βρίσκεται η κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Ακολούθως το μέλος της Κίνησης, Παύλος Πριόβολος, συγκεκριμενοποίησε τους προγραμματικούς άξονες της ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας οι οποίοι κατηγοριοποιήθηκαν σε τομείς εργασίας. Για τον κάθε τομέα ζητήθηκε από τους παρόντες συνδημότες μας, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την επεξεργασία του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους την εξειδίκευση και γνώση που απαιτεί μια τέτοια πρωτοβουλία. Με μεγάλη χαρά είδαμε μεγάλη ανταπόκριση των συμμετεχόντων στη συνέλευση, στην παραπάνω πρόταση. Έτσι συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες επεξεργασίας των προγραμματικών θέσεων της Κίνησης από τους συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των συνδημοτών μας στις διαδικασίες της ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας ώστε η συνδιαμόρφωση των θέσεών μας να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις.
Μετά το τέλος της πρώτης φάσης της συνέλευσης, ο λόγος δόθηκε στους πολίτες. Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, απαντήθηκαν ερωτήσεις και κατατέθηκαν απόψεις, διαδικασία που μας έκανε όλους σοφότερους.
Συνεχίζοντας, η διαδικασία πέρασε στη φάση της εκλογής του υποψηφίου δημάρχου της Κίνησης. Με αποτέλεσμα 143 υπέρ και 5 λευκά, το μέλος της ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας Γιάννης Σταυρίδης αναδείχθηκε ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας.
Ο Γιάννης Σταυρίδης έχει καταγωγή από τα Γιαννιτσά. Γονείς του είναι ο Τάκης Σταυρίδης και η Άννα Βουδρισλή. Είναι 38 ετών, απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον τομέα του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Έργων Υποδομής.
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, τον Γιάννη Σταυρίδη πλαισίωσαν με την παρουσία τους, ως οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης, οι παρακάτω συμπολίτες μας:
  1. Χρήστος Σμίας, ετών 61,  Ιατρός Αιματολόγος.
  2. Διαμαντής Χλωρός, ετών 55, Ιατρός Πνευμονολόγος.
  3. Μάκης Τσακμακίδης, ετών 55, Εκπαιδευτικός.
  4. Γαβριήλ Καραγκούνης, ετών 48, Αγρότης.
  5. Παύλος Πριόβολος, ετών 38, Γεωπόνος - Τραπεζικός Υπάλληλος.
  6. Μιχάλης Γκιντσίδης, ετών 33, Εστίαση Τουριστικών Επιχειρήσεων.
  7. Ζαχαρίας Γρηγοριάδης, ετών 32, Πολιτικός Μηχανικός.
  8. Κατερίνα Πισμίση, ετών 32,  Υπάλληλος Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας.
  9. Θωμάς Καρατζάς, ετών 31, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
  10. Κατερίνα Ζήνα, ετών 30, Εκπαιδευτικός.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας βασισμένη  στις αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες, στην βάση των δημοτών και στην αυτονομία που την διακρίνει, έκλεισε έναν κύκλο προετοιμασίας και πλέον ρεαλιστικά και με όραμα την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, την αλληλεγγύη μεταξύ των δημοτών και την συμμετοχή τους στην αυτοδιοίκηση,  προχωρά με συνεχή δράση στην κοινωνία του Δήμου Πέλλας ακούγοντας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των δημοτών, τα αιτήματα των συλλογικοτήτων και τις προτάσεις όλων των επαγγελματικών κλάδων του δήμου μας.
Περιμένουμε από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του δήμου μας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με αυτές της Κίνησης και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρεύμα αντίστασης και ανατροπής ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα δήμο αλληλέγγυο, δημοκρατικό, αξιοκρατικό και υπεύθυνο, ένα δήμο που θα μας κάνει υπερήφανους.
«Όσο περισσότερο βασίζεσαι σε δυνάμεις έξω από σένα, τόσο περισσότερο εξουσιάζεσαι από αυτές. Αν πιστεύεις ότι θα σε πατήσουν, σίγουρα θα σε κάνουν λιώμα.» (Harold Sherman)
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση του δήμου στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: