Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα πλέον γαι την λήξη και της φετινής αγωνισιτκής περιόδου. Κάθε βαθμολογική απώλεια από δω και πέρα πολύ δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί, με τα χρονικά περιθώρια τόσο στενά με τις ελάχιστες αγωνιστικές που απομένουν. Η 25η αγωνιστική έφερα την ομάδα μας ακόμη πιο κοντά στην απεύθειας παραμονή και μάλιστα τις έδωσε και βάσιμες ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερη αναρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα. Την ερχόμενη αγωνιστική στην Κερασιά η Πέλλα θα έχει την ευκαιρία να σβήσει και τις τελευταίες υποψίες εμπλοκής της σε σενάρια play out.
Στην μάχη του τίτλου απέμειναν μόλις δύο ομάδες για το τελικό ντεμαράζ, με το πλεονέκτημα να ανήκει σαφέστατα στην πρωτοπόρο ομάδα των Γαλατάδων, έστω κι αν δείχνει πιο αγχωμένος από τον συνεπή δεύτερο Αλμωπό, που έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις.
Το μεγάλο γκρουπ των «αδιάφορων» στις θέσεις 3-10, μαθηματικά μπορεί να μην «τέλειωσαν» ακόμη με τους στόχους τους, αλλά η βαθμολογική διαφορά τόσο από την κορυφή όσο κι από την ουρά, φαντάζει απαγορευτική για να ανατρέψει, με οποιαδήποτε παράλογη στατιστική κι αν διαπραγματευθεί κανείς, τα ήδη διαμορφωμένα βαθμολογικά δεδομένα. Ούτε φιλοδοξίες λοιπόν, ούτε άμεσοι κίνδυνοι για το εν λόγω γκρουπ...
Στην ουρά όμως συνεχίζεται αμείωτη η αγωνία για τέσσερις ομάδες, Νέο Μυλότοπο, Όρμα, Κερασιά και Νέα Πέλλα. Καμία δεν δείχνει να πλεονεκτεί έναντι των υπολοίπων, όυτε ακόμα και ο Νέος Μυλότοπος που έχει υπέρ του μια εύθραυστη διαφορά 2β. από τους τρεις άλλους ισοβαθμούντες. Τέλος πρέπει να θεωρούμε βέβαιο πλέον και τον υποβιβασμό του Προφήτη Ηλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: