Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πέλλα - Νέα Πέλλα (3-0)3-1

Ντέρμπι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο προέκυψε στην σημερινή αναμέτρηση με την Νέα Πέλλα... Κι αυτό γιατί στο πρώτο ημίχρονο που παίχθηκε περισσότερο ποδόσφαιρο, η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ήταν τόσο εμφανής, με την ομάδα μας να μετατρέπει σε περίπατο το γειτονικό και βαθμολογικό ντέρμπι. Σπουδαίο ποδόσφαιρο δεν είδαμε, αλλά γι' αυτό σίγουρα οι τελευταίες που ευθύνονται είναι οι δύο ομάδες, που ενώ είχαν αρχίσει να «ρολάρουν», ήρθε αναίτια κατά την άποψή μου αυτή η μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα, να ανακόψει φόρμα, διάθεση, προγραμματισμό και αγωνιστική συνέχεια και συνέπεια.
Το πρώτο ημίχρονο αν και ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά αμφίρροπο και πολλά υποσχόμενο, στην συνέχεια η Πέλλα κι αφού πέτυχε το γκολ με σουτ του Γάκη μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και σέντρα πάσα του Ξανθόπουλου, κυριάρχησε στο γήπεδο, κυκλοφόρησε την μπάλα, κι έφτανε εύκολα στην περιοχή των φιλοξενουμένων δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Ο πλήρης έλεγχος από την ομάδα μας στην μεσαία γραμμή, δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στην Νέα Πέλλα, που περισσότερο αμύνονταν στο πρώτο μέρος. Έτσι ήρθε το 36ο λεπτό με την Πέλλα να κερδίζει πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Γάκη και τον Ρίσκο να ευστοχεί και να γράφει το 2-0. Λίγα λεπτά αργότερα, μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα και πάλι του Γάκη από δεξιά, ο Βογιατζής από κοντά είχε εύκολο έργο πετυχαίνοντας το 3-0. Η Νέα Πέλλα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, όταν ο Ζαχαριάδης έκανε εκπληκτική επέμβαση στην αριστερή του γωνία.
Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο, η φιλοξενούμενη το πέτυχε στις αρχές του δευτέρου στο 48ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μόνος αμαρκαριστος από αριστερά και δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Ζαχαριάδη και να μειώσει το σκορ σε 3-1. Η ομάδα μας δεν ήταν καλή στην συνέχεια, αφού έκανε εύκολα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην Νέα Πέλλα να αναλάβει την πρωτοβουλία και να απειλήσει σοβαρά σε δύο περιπτώσεις το τέρμα του Ζαχαριάδη. Στην πρώτη περίπτωση, από θέση μέσα δεξιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή, ο επιθετικός των φιλοξενουμένων δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά σουτάροντας λίγο άουτ, ενώ στην δεύτερη η ατυχία στάθηκε εμπόδιο, όταν το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αποκρούσθηκε από το αριστερό κάθετο δικάρι. Η πίεση της Νέας Πέλλας συνεχίστηκε μέχρι λίγο μετά το 70', όταν η ομάδα μας εντελώς συγκυριακά δεν δέχθηκε τέρμα. όταν η μπάλα προσέκρουε κατά λάθος σε σώματα αμυνομένων σε συνεχόμενα σουτ των επιθετικών. Απο κει μετά και με το φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα η Πέλλα όχι μόνο ανέκτησε τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά έχασε και σωρεία ευκαιριών με τους Χούτα, Μπρατσούδη, Ρισκο, Καμπούρη για να διεύρυνει ακόμα περισσότερο τον δεικτή του σκορ. Δύο αποβολές στο παιχνίδι με δύο κ'ιτρινες κάρτες, στο 57' για τους φιλοξενούμενους και δέκα λεπτά αργότερα του Γάκη για την ομάδα μας. Το δεύτερο μπορεί να μην είχε την ποιότητα του πρώτου, όμως είχε όα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο γειτονικό ντέρμπι. Δύναμη, πάθος, νεύρα που είχαν σαν αποτελέσμα να υπάρχουν ορισμένες διακοπές από τον διαιτητή στην ροή του παιχνιδιού.
Η ομάδα μας είχε ένα υποφερτά καλό πρώτο ημίχρονο, κι ένα κακό δεύτερο στην μεγαλύτερη διάρκειά του, πλην του τελευταίου 15λεπτου που ανέβασε απόδοση. Καλύτεροι οι Γάκης, Καμπούρης και Κούμπους.
Η Νέα Πέλλα που είχε το άγχος και με το καλημέρα έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό σε αγωνιστικό χώρο και πάγκο, άργησε να μπει στον αγώνα αφού το έκανε μάλλον αργά κι αφού δέχθηκε τα τρία τέρματα, είχε καλύτερο τον Παπαδόπουλο.
Καλή διαχείριση του ντέρμπι από την διαιτητική τριπλέτα, που είχε πολλές σωστές υποδείξεις σε δύσκολες φάσεις και σφύριξε δίκαια

Η σύνθεση: Ζαχαριάδης Κούμπους, Γκουτούδης, Χούτας, Ξανθόπουλος, Χαχαμίδης(Μπρατσούδης), Καμπούρης, Κορώνας, Γάκης, Ρίσκος(Δεληλάμπου), Βογιατζής(Μπουράκης)
  • Βάση γενικών συνθηκών, ο κόσμος δεν ήταν σήμερα αρκετός όπως αναμενόταν.
  • Τραυματίες σήμερα στην εξέδρα οι Ταραμούζας, Στάγκος
  • Θερμό επεισόδιο στην κερκίδα στην εκπνοή του αγώνα που ευτυχώς τέλειωσε με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
  • Παρόντεςς στις εξέδρες τοπικοί υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών όλων των παρατάξεων, παρών και ο υποψήφιος δήμαρχος με την ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας ο κ. Γιάννης Σταυρίδης που παρακολούθησε ολόκληρη την αναμέτρηση και πήρε μια πρώτη γεύση της άθλιας κατάστασης των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Γήπεδου Πέλλας.
  • Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στην Κερασιά.











































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poli kalh gia thn omada mas h epanenfanish tou mpratsoudi pou dixnei na einai polu kala

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπρατσουδης είναι ταλέντο που πρέπει και μακάρι να κάνει το κάτι παραπάνω...το αξίζει!!