Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

49χρονος δρομέας θα τρέξει σε τρεις διαδοχικούς Μαραθωνίους: «Πέταξα τα φάρμακα, έκοψα το τσιγάρο και τρέχω με την καρδιά μου»!

Μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων που θα πάρουν μέρος στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είναι εκείνη του 49χρονου Δημήτρη Κασκούτη, ενός ανθρώπου που πρόσφατα έκοψε το κάπνισμα και σκοπεύει να τρέξει σε τρεις διαδοχικούς Μαραθωνίους μέσα σε συνολικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Επιδίωξή του, να στείλει μήνυμα ζωής και να δείξει πόσο καλύτερη είναι η ζωή χωρίς τσιγάρο.

«Μέχρι τα 46 μου χρόνια, δεν περπατούσα ούτε 100 μέτρα, ζύγιζα 30 κιλά παραπάνω και κάπνιζα 4 πακέτα την ημέρα. Μετά ασχολήθηκα με την ορειβασία και σύντομα πέρασα στο τρέξιμο. Είδα μεγάλη βελτίωση στην υγεία μου, σταδιακά περιόρισα το τσιγάρο και μάλιστα έπαψα να παίρνω χάπια για την αρθρίτιδα που με ταλαιπωρεί. Πέταξα τα φάρμακα, δεν τα χρειάζομαι πια», εξηγεί ο Καλαματιανός δρομέας, που αποτελεί μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Και συνεχίζει:

«Όταν είδα ότι φέτος θα γίνουν τρεις διαδοχικοί Μαραθώνιοι, στις 23 Μαρτίου στο Ναύπλιο στις 30 Μαρτίου στη Μεσσήνη και στις 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, το είδα ως ένα δυνατό κίνητρο για να κόψω εντελώς το κάπνισμα και να καταφέρω να τρέξω και στους τρεις. Μαζί μου θα το προσπαθήσουν και οι δύο φίλοι μου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Εμιλιάνο Κάνο. Δεν θα είναι εύκολο να τερματίσω και στους τρεις, αλλά έχω θετική ψυχολογία και αυτό είναι το παν. Έχω τρέξει ακόμα και 100 χιλιόμετρα μέσα σε μια εβδομάδα, έχω φυσικά υποβληθεί και σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και επιπλέον αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ, τώρα που δεν έχω το βραχνά του τσιγάρου».

Ο κ. Κασκούτης, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», εύχεται να τον μιμηθούν πολλοί και να στραφούν στους δρόμους υγείας: «Σκοπός μου είναι η ενίσχυση του αγώνα κατά του τσιγάρου. Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει την υγεία, τις κοινωνικές συναναστροφές και φυσικά την ποιότητα ζωής. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ‘κόψε το κάπνισμα και τρέξε με την καρδιά σου’! Επιθυμία μου, να γίνουμε περισσότεροι οι πρώην καπνιστές, που θα αφήσουν πίσω τους αυτή τη βλαβερή συνήθεια και θα νιώθουν ανίκητοι για πάντα».

Καταλήγοντας, ο 49χρονος Καλαματιανός δρομέας υγείας τονίζει: «Θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω στον Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Οργανωτική Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να καλύψει το κόστος συμμετοχής για εμένα και τους δύο φίλους μου. Επίσης, θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, του οποίου είμαι μέλος. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς. Όλοι μαζί, ας δώσουμε ραντεβού στην Πέλλα και στη Θεσσαλονίκη, για τη ζωή»!
  
«Κλείνουν» στις 19 Μαρτίου οι εγγραφές

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Απριλίου.
Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι τις 19 Μαρτίου, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης (www.atgm.gr ή www.alexanderthegreatmarathon.org), στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).

Εγγραφές γίνονται απευθείας και μέσω των 19 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, που θα τρέξουν με τις δικές τους ομάδες (Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα, Αμυμώνη, Δεσμός, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Hope Spot, A21 Campaign, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Praksis, Περπατώ, Καταφύγιο Γυναίκας, ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας - Θράκης, Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ»).

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 ευρώ (20 ευρώ για φοιτητές - ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 ευρώ (10 ευρώ για φοιτητές - ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει παροχή ιατρικών υπηρεσιών και νερού, ενώ προβλέπεται και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας).

Θα υπάρχει η δυνατότητα προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου κατά την προσέλευση των δρομέων στο Κέντρο Εγγραφών, όπου θα παραλάβουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό συμμετοχής τους στις 4 και 5 Απριλίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».


 
Τα κανάλια Novasports Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας στον 9 Διεθνή Μαραθώνιο δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
  
Τα κανάλια Novasports, είναι ο Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας του φετινού 9ου Διεθνή Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Απριλίου. Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, θα προβληθεί μέσα από τα αθλητικά κανάλια της Nova και τις εκπομπές τους, αλλά και μέσα από το site Novasports.gr μέσα από ειδικά αφιερώματα και στιγμιότυπα.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος», μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στα Καταστήματα Forthnet Θεσσαλονίκης και Γιαννιτσών.

Τα κανάλια Novasports, τα δημοφιλέστερα αθλητικά κανάλια με την κορυφαία δημοσιογραφική ομάδα προσφέρουν το καλύτερο αθλητικό περιεχόμενο. Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία 20 χρόνων και έχοντας κάνει τις πρώτες High Definition και 3D παραγωγές στην Ελλάδα, δίνουν την δυνατότητα στους φιλάθλους να απολαμβάνουν την ομάδα τους, σε όλα τα αθλήματα όπου και αν παίζει, σε Ελλάδα και Ευρώπη,  μέσα από τις μεταδόσεις του πρωταθλήματος της Super League, της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης του UEFA Champions League, του UEFA Europa League, της Euroleague Basketball, της Basket League και της Volley League.

Επίσης, στα κανάλια Novasports προβάλλονται κορυφαία αθλητικά γεγονότα, από όλο τον κόσμο και όλα τα σπορ. Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports παράλληλα μπορούν να απολαμβάνουν το καλύτερο αθλητικό περιεχόμενο, με τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO, μέσω συσκευών laptops, smartphones, tablets, μέσα και έξω από το σπίτι, αρκεί να υπάρχει σύνδεση Wi-Fi Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: