Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Με «άρωμα» Μουντιάλ το καρναβάλι του Ρίο

ΞΕΦΡΕΝΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΑΜΠΑΔΡΟΜΙΟ
«Φωτιά» από τις σαγηνευτικές παρουσίες, αλλά και από τους ξέφρενους χορούς έχει πάρει το σαμπαδρόμιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου το διασημότερο καρναβάλι στον κόσμο βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.
Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού και έδωσε το κλειδί της πόλης στον Βασιλιά Καρνάβαλο Μόμο, ο οποίος εν συνεχεία άνοιξε το χορό.
Στους δρόμους της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες ξεφαντώνουν στα υπαίθρια πάρτι που διοργανώνονται.
Με τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου να απέχει μόλις τρεις μήνες οι καρναβαλικές εμφανίσεις δεν θα μπορούσαν να μην έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από τη διοργάνωση.
Το Μουντιάλ, οι φανέλες με τα εθνικά χρώματα της Βραζιλίας, η μασκότ, αλλά και η επίσημη μπάλα της διοργάνωσης, η «Brazuca» κυριάρχησαν στις στολές των συμμετεχόντων του καρναβαλιού.
Ωστόσο, υπήρξαν και καρναβαλικές διαμαρτυρίες κατά της διοργάνωσης λόγω των δισεκατομμυρίων ξοδεύει η χώρα για να φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.
Μάλιστα, συχνά πυκνά το πλήθος φώναζε: «Δεν θα υπάρξει Κύπελλο! Δεν θα υπάρξει Κύπελλο!»
Ξεχωριστές οι παρουσίες των σχολών της σάμπα που για μία ακόμη χρονιά εκτόξευσαν τη διάθεση στα ύψη. Στο ετήσιο πάρτι στους ρυθμούς της σάμπα αναμένονται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, που σύμφωνα με τις Αρχές αναμένεται να φέρουν στα ταμεία της χώρας 700 και πλέον εκατομμύρια δολάρια.
Ενας εκ των συμμετεχόντων, θέλοντας να δώσει μία γεύση από το πάρτι, δήλωσε: «το συναίσθημα στην παρέλαση μοιάζει με έναν ποδοσφαιριστή που σκοράρει σε ένα κατάμεστο στάδιο, σαν το Μαρακανά».
Από το καρναβάλι δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, καθώς ένας ένθερμος συμμετέχων στο καρναβάλι προκάλεσε... μπλακ άουτ, όταν η φωτοβολίδα του έπεσε πάνω στα ηλεκτρικά καλώδια.
Το αναπάντεχο, πλην όμως διασκεδαστικό, περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα, στο σημείο που νεαρές γυναίκες χόρευαν πάνω σε ένα φορτηγό.
Δίπλα τους ένας άνδρας φαίνεται να κάνει κάτι ζογκλερικά με κάτι που αποδείχθηκε ότι έμοιαζε με φλόγα. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου άφησε ελεύθερη τη φωτοβολιδα... τα πάντα σκοτείνιασαν.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: