Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Έξι μέρες και έξι νύχτες πέρασαν και ... δέν ἐγένετο φῶς. Μαύρη είναι η νύχτα... στην Πέλλα!

Στη χώρα του ήλιου και του φωτός, στην κοιτίδα του πολιτισμού και της διανόησης, το ρεύμα δεν φτάνει απρόσκοπτα σε καμιά περιοχή.

-καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς. 
-καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς, ὅτι καλόν· καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον τοῦ φωτὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σκότους.  
-καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς ἡμέραν καὶ τὸ σκότος ἐκάλεσε νύκτα. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα μία.

Έλα που όμως στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου εδώ και έξι μέρες δεν ... ἐγένετο φῶς και επικρατεί το απόλυτο σκότος!
Από την περασμένη Παρασκευή η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα από το ύψος του πάρκου συντριβανίου μέχρι τον Αρχαιολογικό Χώρο, παραμένει στο σκοτάδι. Πρόκειται για τον κεντρικότερο μέχρι πρότινος δρόμο της Πέλλας, την δεύτερη ουσιαστικά είσοδο στον οικισμό μετά τη νέα τάξη πραγμάτων και την κατασκευή της νέας εθνικής οδού. 
Αν ήταν μια κατάσταση που προέκυψε αίφνης και το κυριότερο συνέβαινε για πρώτη φορά, δεν θα υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος αναφοράς του συμβάντος. Είναι όμως μια κατάσταση συνήθης και όχι μόνο σε κεντρικούς δρόμους της Πέλλας. Σε «απόμερες» αποκεντρωμένες γειτονιές του οικισμού, παρόμοιες βλάβες δεν αποκαθίστανται άμεσα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην πρώτη καλλικρατική πραγματικότητα που ζήσαμε αυτά τα 3,5 χρόνια, όπου υπήρξε καθυστέρηση αποκατάστασης μέχρι κι έναν μήνα και μάλιστα σε περίοδο εορταστικών εκδηλώσεων της τοπικής πανηγύρεως!
Αμέλεια; Αδράνεια; Αδιαφορία; Απαξίωση; Όπως και να το πεις δεν θα σε αδικήσει κανείς και όλο το δίκιο του κόσμου θάναι με το μέρος σου...
Αν υπήρχε ανάλογη βλάβη στην Κων/νουπόλεως, στην Μ.Αλεξάνδρου, στην Ελ. Βενιζέλου, στην Στράντζη, στην Χατζηδημητρίου ή σε οποιονδήποτε άλλο κεντρικό δρόμο της πόλης των Γιαννιτσών, ο δήμαρχος θα την άφηνε στο έλεος του θεού όπως πράττει μ' αυτούς στην Πέλλα; Μετά βεβαιότητος όχι, αφού η βλάβη θα είχε αποκατασταθεί εντός 24ώρου όσο σοβαρή και να ήταν...
Αυτό είναι ένα «μικρό» μόνο δείγμα των μεγάλων δεινών που έχει υποστεί η περιφέρεια με τον Καλλικράτη, κι όταν μάλιστα έχει στην διοίκηση μια ολίγιστη δημοτική αρχή, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να επιλύσει έστω πλημμελώς, ούτε τα απλά καθημερινά προβλήματα των πολιτών και των περιφερειακών κοινοτήτων, τότε η κατάσταση γίνεται αφόρητη.  Θα επανέλθω κάποια στιγμή με πολύ σοβαρότερα θέματα, που ταλανίζουν καθημερινά την πλήρως απαξιωμένη Πέλλα και τους πολίτες της.
Πάρτε μια γεύση από την «σκοτεινή» πλευρά της Πέλλας...









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

apo thn tetarth