Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Και οι συμβασιούχοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. 
ΑΘΗΝΑ, 10.3.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας συνεχίζεται αταλάντευτα, και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας εντείνεται σε βάρος του κόσμου της εργασίας και των οικονομικά αδυνάτων.
Μετά τέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του μνημονίου μας μιλούν για επιτυχία του προγράμματος σταθεροποίησης και για πλεόνασμα, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζονται οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση υπηρεσιών του δημοσίου και σχεδιάζονται νέα αντεργατικά μέτρα για τον ιδιωτικό τομέα (ομαδικές απολύσεις, περαιτέρω αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών). Για πια επιτυχία μας λένε; Για την μείωση των μισθών στο 50%; Για την καταστροφή του εθνικού συστήματος υγείας; Για την αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας; Για την κατάργηση κοινωνικών παροχών; Για την ανεργία που είναι σε εφιαλτικά επίπεδα; Για την αύξηση των φόρων στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που είναι τα συνήθη υποζύγια; Η μήπως θεωρούν επιτυχία το ότι τέσσερα χρόνια μετά αυτοί που καταλήστευσαν την ελληνική οικονομία συνεχίζουν το πάρτι; Το ότι τα πάντα προσπαθούν και τα μεταβιβάσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο; Το ξεπούλημα της περιουσίας του δημοσίου; Τη μεταβίβαση κάθε δραστηριότητας που είχε το κράτος στους μεγαλοκεφαλαιούχους ιδιώτες, στην ενέργεια, στην παιδεία, στην υγεία.
Ο νεοφιλελευθερισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η κοινωνία του ενός τρίτου, όπου κάποιοι θα ευημερούν και η πλειοψηφία θα υποφέρει.
Μας λένε για την χαμηλή παραγωγικότητα του δημοσίου, για τη γραφειοκρατία, για την αναποτελεσματικότητα του δημοσίου, για τους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους. Και τι έχουν κάνει για αυτό; Μήπως έχουν κάνει κάτι για την αξιοκρατική επιλογή των προϊσταμένων; Μήπως έχουν κάνει κάτι για των εκσυγχρονισμό των δομών; Μήπως έχουν κάνει κάτι για το σταμάτημα των πελατειακών σχέσεων. Μήπως έχουν κάνει κάτι για την κοματοκρατεια και το χάλι των «δικών μας παιδιών»;
Όχι, βρήκαν όμως τη λύση αλλού, απολύσεις και παραχώρηση του έργου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με πολλαπλάσιο κόστος κάθε φορά για τον φορολογούμενο.
Αυτά που κάνουν δεν έχουν λογική, κυριαρχούνται από τη δογματική άποψη ότι για τα πάντα λύση είναι η αγορά και οι κανόνες της, αλλά ακόμα και αυτό το εφαρμόζουν στρεβλά.
Μόνος δρόμος που απομένει στο λαό και τους εργαζόμενους είναι η αντίσταση και η πάλη για το σταμάτημα των πολιτικών που καταστρέφουν όχι μόνο το δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές παροχές, την υγεία, την παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, ότι δομή προστασίας είχε οικοδομηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Η ΠΟΕΙΔΔ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12-3 και καλεί τα μέλη της αλλά και όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, να συμμετέχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις για το σταμάτημα των πολιτικών που καταστρέφουν τη ζωή όλων μας, που καταστρέφουν την πατρίδα μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          0 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ζαχαράκης Νίκος                                                     Σαμαρτζής Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: