Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Υποχρεωτική αργία από τον «Κόκκινο Πάνο»

Κίνηση πανικού ήταν η αιφνίδια προφορική εντολή που δόθηκε χθες από τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο; «Να μην προσέλθει αύριο (σ.σ. σήμερα) κανείς εργαζόμενος στην υπηρεσία του στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο», κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» εργαζόμενος του ΥΠΠΟΑ. Κι αυτό γιατί; Επειδή φιλοξενείται στους χώρους του το συνέδριο «Η πολιτιστική κληρονομιά στο προσκήνιο: Προς μια κοινή προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη» στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεδρίας.

Με ανακοίνωσή του στις 4/3 ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 13.00 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 13.30 έξω από το ΒΧΜ. Στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις τακτικές του ΥΠΠΟΑ, τις απολύσεις και το συνέδριο που διοργανώνεται «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κλειστό σε οποιονδήποτε θα ήθελε να το παρακολουθήσει, με άγνωστο το πρόγραμμα και τους ομιλητές…».

Μαθαίνουμε ότι η διαμαρτυρία προκάλεσε τουλάχιστον εκνευρισμό στην ηγεσία της Μπουμπουλίνας. Αλλά με ποιο δικαίωμα ο υπουργός Πολιτισμού δίνει υποχρεωτική αργία σε 140 εργαζόμενους; Φοβήθηκε μήπως παραμείνουν εντός του χώρου διαφωνούντες με την πολιτιστική πολιτική (sic) που ασκεί; Προφανώς δεν θα άντεχε για δεύτερη φορά ένα φιάσκο. Οπως συνέβη όταν μιλούσε στο συνέδριο «Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα» στο Μέγαρο Μουσικής και καλλιτέχνες από την «Πρωτοβουλία Κίνηση Μαβίλη» ξέσπασαν σε γέλια, αναγκάζοντας τον «Κόκκινο Πάνο» ν’ αποχωρήσει εντός δεκαλέπτου από το βήμα.

Ωστόσο, αργά το βράδυ, η προφορική εντολή έγινε κατεπείγον έγγραφο που έλεγε ότι με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού το ΒΧΜ θα παραμείνει κλειστό κι ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι δεν θα χτυπήσουν κάρτα εργασίας. «Είναι μια πρωτότυπη τακτική αυτή η εντολή που δόθηκε προφορικά. Γι’ αυτό και ζητήσαμε να υπάρξει γραπτώς», μας είπε εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΒΧΜ οι οποίοι σημειωτέον συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση.

Ωστόσο μετά και την απαγόρευση της διεύθυνσης της αστυνομίας να μην υπάρξει σήμερα καμία συγκέντρωση στην Αθήνα, λόγω της άφιξης του Γερμανού προέδρου, οι εργαζόμενοι συνεδρίασαν αργά το βράδυ για τη στάση που θα κρατήσουν.

Βασιλική Τζεβελέκου 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: