Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Οι τρεις συνδυασμοί για την διεκδίκηση της διοίκησης της Ε.Π.Σ. Πέλλας

Τρεις συνδυασμοί με μεγάλες φιλοδοξίες ρίχνονται στην μάχη της διεκδίκησης της διοίκησης του ποδοσφαίρου του νομού μας την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου. Τρεις και οι πελλιώτικες παρουσίες-υποψηφιότητες με παραγοντική εμπειρία, που κοσμούν τους δύο από τους τρεις συνδυασμούς. Ίσως αυτό να αποτελεί και το μοναδικό μας ρεαλιστικό ενδιαφέρον και ελπίδα, απ’ αυτή τη διαδικασία που μάλλον φαντάζει χαμηλών προσδοκιών… Βέβαια είχαμε και στο παρελθόν παρόμοιες και «φως» δεν είδαμε, ούτε σε επίπεδο νομού, ούτε βέβαια και σε τοπικό επίπεδο. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί μαζί με την «ανάπτυξη» και το «πρωτογενές πλεόνασμα» της χώρας, με τόσα «γαλάζια» στελέχη στα ψηφοδέλτια, να δούμε «ανάπτυξη» και «πλεόνασμα» στο ποδόσφαιρο του νομού μας...
Πάντως με μια πρώτη ματιά παρατηρείς, ότι λείπουν οι «ποδοσφαιράνθρωποι» για ακόμη μία φορά. Μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου του νομού μας είτε δεν επιλέχθηκαν, είτε δεν θέλησαν να ασχοληθούν. Βέβαια ένας καλός καταξιωμένος βετεράνος ποδοσφαιριστής, δεν είναι κατ’ ανάγκη και ικανός διοικητικά. Όμως σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που συνδυάζουν και τα δύο, αλλά η απουσία τους είναι ιδιαίτερα αισθητή στα τρία ψηφοδέλτια. Οι τρεις συνδυασμοί μοιάζουν να έχουν περισσότερο πολιτική ή αυτοδιοικητική χροιά, παρά ποδοσφαιρική. Άλλωστε μην ξεχνάμε οι δύο από τους τρεις υποψήφιους προέδρους, έχουν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να εκλεγούν βουλευτές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο λαός της Πέλλας δεν «εδέησε» να τους εκλέξει... Εδώ όμως μοιάζουν πιο «ελεγχόμενα» τα πράγματα με αρκετά πολιτικά στελέχη μέσα.... Είναι και αυτές οι «ρημάδες» οι αυτοδιοικητικές εκλογές προσεχώς, που ας μη γελιόμαστε επηρεάζουν ή καλύτερα «μπερδεύουν» καταστάσεις και ανατρέπουν ισορροπίες και στις εκλογές της Ένωσης....
Τέλος αξιολογώντας πρόχειρα και φαινομενικά τα τρία ψηφοδέλτια, βλέπει κανείς μέγα πλήθος υποψηφιοτήτων σ’ αυτό του κ. Γιούρου που παρουσιάζει την μεγαλύτερη πληρότητα, άρα προφανώς και μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα, «ανακύκλωση» γνωστών και μη εξαιρετέων υποψηφιοτήτων σ’ αυτό του απερχόμενου προέδρου κ Νουσηκύρου, που έχει να αντιμετωπίσει και την «φθορά» της προηγούμενης θητείας και μια οριακή «σύνθεση ανάγκης» σ’ αυτό του κ. Αντωνίου, που δεν κατεβάζει αναπληρωματικά μέλη. Το βέβαιον είναι όμως είναι ότι καθένας έχει τα δικά του φανερά ή κρυφά «όπλα» στην μάχη για την κατάληψη του προεδρικού θώκου.
Η διαδικασία
Σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό (άρθρο 28 § 1) των εργασιών της Γ.Σ. προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ένωσης.
Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων, Τακτικοί και Αναπληρωματικοί, νομιμοποιούνται να παραστούν στην Γ.Σ., με την κατάθεση στην Ε.Π.Σ. Πέλλας, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7-3-2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, του εκδιδόμενου (και σε περίπτωση απώλειας αντικαθιστάμενου) αποκλειστικά από την ΕΠΣ Πέλλας ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου (άρθρο 21 § 3) εκπροσώπησης του αντιπροσωπευομένου σωματείου, το οποίο (πληρεξούσιο) φέρει ειδικό πρωτόκολλο.
Για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Πέλλας κάθε σωματείο-μέλος, μπορεί να υποδεικνύει έναν (1) υποψήφιο ως τακτικό και έναν (1) ως αναπληρωματικό. Η υπόδειξη υποψηφίων, με ποινή απαραδέκτου (αποκλεισμού) κάθε εκπρόθεσμης υποψηφιότητας, γίνεται από τα σωματεία-μέλη εγγράφως και το αργότερο μέχρι την 14.00 ώρα της 7ης Μαρτίου 2014. Ταυτόχρονα με την υπόδειξη κατατίθεται στην ΕΠΣ Πέλλας πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου κάθε υποψηφίου και υπεύθυνη δήλωσή του (Ν. 1599/ 1986) ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και στους περιορισμούς του νόμου και του παραρτήματος Α του ισχύοντος καταστατικού.
Η Γ.Σ. λαμβάνει έγκυρες αποφάσεις μόνον όταν παρευρίσκεται και εκπροσωπείται η απόλυτη πλειοψηφία (50% + 1) των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την ίδια μέρα (Τετάρτη 12-3-2014) και ώρα 18:00, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Δεν απαιτείται απαρτία γι’ αυτή την δεύτερη Γ.Σ. (άρθρο 27). 
Εκλογή δεκατεσσάρων (14) τακτικών και μέχρι δεκατεσσάρων (14) αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, για τετραετή θητεία, με μυστική ψηφοφορία, καθώς και για την εκλογή τριών (3) τακτικών και μέχρι τριών (3) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης, τετραετούς επίσης θητείας, με μυστική ψηφοφορία.
Ας δούμε όμως τις συνθέσεις των ψηφοδελτίων των τριών μνηστήρων της Ε.Π.Σ. Πέλλας: 
Επικεφαλής:
Νουσηκύρου  Αλκιβιάδης
Επικεφαλής:
Γιούρος Αντώνιος
Επικεφαλής:
Αντωνίου Αστέριος
Δούμος Περικλής
Τρυψιάνης Ιωάννης
Κωνσταντινίδης Ευάγγελος
Παντελίδης Φώτιος
Τσαπκίνης Αναστάσιος
Παναγιωτίδης Παναγιώτης
Πέλκας Πρόδρομος
Ζέρζης Δημήτριος
Μπαραμπάνης Γεώργιος
Βαϊβακανίδης Δημήτριος
Χριστιανίδης Σταύρος
Τσέμτσης Φόρης
Ατμακίδης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Ιωάννης
Τζώτζης Μιχάλης
Πεντερίδης Κων/νος
Μποζίδης Στυλιανός
Καζαντζίδης Σωκράτης
Βασιλειάδης Βασίλειος
Χατζηαλεξιάδης Ιορδάνης
Στογιαννίδης Ιωάννης
Αμιτζόγλου Λύσανδρος
Γιαντσιδιώτης Γρηγόριος
Πανίδης Μίμης
Κρομλίδης Βασίλειος
Γεωργάκης Θεοφάνης
Τζιουβάρας Βασίλειος
Μαλαματίδης Δημήτριος
Φαρμάκης Δημήτριος
Πραγκαλάκης Στέλιος
Πανώργιας Γεώργιος
Καρατσώρης Κοσμάς
Φασουράκης Αθανάσιος
Τσακνάκης Θεοχάρης
Τσαβδαρίδης Ευστάθιος
Δελέπογλου Στέφανος
Κορσαβαΐδης Πρόδρομος
Πολατιάν Χρήστος
Τόπκας Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη:
Κιούπης Χρήστος

Σαπουντζής Κων/νος
Αναπληρωματικά μέλη


Χατζηηλουλούδας Κων/νος


Δονικίδης Παντελής


Γκέσος Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: