Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Γιόφκος Θωμάς - πρώην πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. Νομού Πέλλας: Ανησυχία και προσοχή για τις εξελίξεις στην «γειτονιά» μας

Μετά απ' όσα διάβασα στην έγκυρη ιστοσελίδα DefenceNet.gr θέλω να εκφράσω τις έντονες ανησυχίες μου και να επιστήσω την απόλυτη προσοχή όλων στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που κυοφορούνται στη γείτονα χώρα Τουρκία και τις εξελιξεις που θα ακολουθήσουν από τον ερχόμενο Αύγουστο. 
Συμφωνα λοιπον με το DefenceNet.gr. υπάρχει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο επόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας να είναι ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και υπουργός εξωτερικών ο αρχηγός της τουρκικής ΜΙΤ. Χακάν Φιντάν..Αυτός ο «εκρηκτικός» λοιπόν συνδυασμός εάν τελικώς επαληθευτούν τα πολιτικά σενάρια, προαναγγέλει μια πολύ πιο σκληρή ρητορική απέναντι στην Ελλάδα και βεβαίως απόλυτα επεκτατική. Επεκτατική την χαρακτηρίζω, γιατί και ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και ο κ. Χακάν Φιντάν, θεωρούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και κατ' επέκταση την Ελλάδα, ως αποσχισθείσες επαρχίες της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας..
Με. γνώμονα λοιπόν αυτές τις απόψεις των δύο πολιτικών ανδρών, έχω κάθε λόγο να μην κοιμάμαι ήσυχος από την. 1η Σεπτεμβριου κι έπειτα.. Από τις εξελίξεις που πιθανόν θα επέλθουν στη γειτονική χώρα και θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην Έλλαδα,.θα ήθελα λοιπόν να επιστήσω την απόλυτη προσοχή της ελληνικής πολιτείας. και των κυβερνώντων. Κυρίως όμως του υπουργοού Άμυνας αλλά και του υπουργού Εξωτερικών. 
Για ένα τέτοιο προσωπικά απεφευκτέο ενδεχόμενο λοιπόν, εκφράζω δικαίως τις ανησυχίες μου μέσω του πολύ φιλικού και εγκυρότατου @P e l l a,.κρούωντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου σε κάθε αρμόδιο και παρακαλώντάς τους παράλληλα, συνολικά η ελληνική κυβέρνηση να παρακολουθεί την κατάσταση με την δέουσα υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή και να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της ολα τα παραπάνω και να μην τα δουν αψήφιστα. 

Mετά τιμής 
Γιόφκος Θωμάς, 
πρώην πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. Νομού Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: