Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Παράδοση, παραλαβή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Καρασμάνης: Στυλοβάτης η γεωργία για την ανάπτυξη

Πηράμε στρωμένο υπουργείο δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με την απορία γιατί να γίνει αλλαγή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έμενε όποιος παρίστατο στην τελετή παράδοσης - παραλαβής το απόγευμα της Τρίτης.

Από τη μία τα καλά λόγια των νέων προσώπων που αναλαμβάνουν το χαρτοφυλάκιο προς τον απερχόμενο υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και το έργο που έχει κάνει. Από την άλλη η παρουσία του κ. Τσαυτάρη θα είναι αισθητή στο υπουργείο και τις επόμενες ημέρες καθώς θα συνοδεύσει τον νέο υπουργό κ. Γιώργο Καρασμάνη στο Λουξεμβούργο στις 16 Ιουνίου. Εκεί, θα γίνει μια κρίσιμη συνεδρίαση για τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό μετά την τελετή οι δύο άνδρες κλείστηκαν στο γραφείο και συζήτησαν για την τελευταία και πολύ κρίσιμη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συμμετάσχει και ο αμερικανός υπουργός Γεωργίας.

Πάντως το παρασκήνιο για την αλλαγή στο υπουργείο δείχνει τη σφοδρή επιθυμία της ΝΔ να αναλάβει βουλευτής της το χαρτοφυλάκιο. Μάλιστα η έντονη φημολογία που αναπτύσσεται έχει ως βάση της το γεγονός ότι «αγκάθια» πλέον δεν υπάρχουν, το υπουργείο είναι «στρωμένο» και απομένει μόνο να γίνει ο επιμερισμός των «παροχών».

Τσαυτάρης: Καταφέραμε η γεωργία να γίνει πυλώνας ανάπτυξης
«Αυτή είναι η βραδιά των νεοεισερχόμενων» είπε ο κ. Τσαυτάρης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρτοφυλακίου. «Αυτοί θα παρουσιάσουν τα σχέδια και τα προγράμματα» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαυτάρης ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του υπουργείου και τους συνεργάτες του για να σημειώσει ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια μεγάλη εμπειρία στη ζωή μου, πολύ διαφορετική από αυτή που είχα πρώτα ως αγρότης και στη συνέχεια ως καθηγητής».

«Περιττό να κάνω απολογισμό του έργο μου» είπε ο απερχόμενος υπουργός και μέσα από την ομιλία του τόνισε τα σημεία που οδήγησαν στο πιο σημαντικό που συντελέστηκε κατά τη θητεία του, ότι σε κάποιο βαθμό κατάφερε με τους συνεργάτες του η γεωργία να γίνει πυλώνας για να πατήσει η ανάπτυξη.

Ο κ. Καρασμάνης ευχαρίστησε τον κ. Τσαυτάρη για τη συνεργασία που είχαν τα δύο τελευταία χρόνια στο Κοινοβούλιο, «ενίοτε και με εντάσεις, με θετικά όμως αποτελέσματα» όπως είπε. «Οι γνώσεις του θα είναι πάντα χρήσιμες για μας. Έκανε αυτό που έπρεπε για τη νέα ΚΑΠ και θα τον έχουμε κοντά μας ώσπου να ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε.

«Θεωρώ ότι ο αγροτικός τομέας είναι βασικός στυλοβάτης για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Οι εντολές (σ. σ. του Πρωθυπουργού) είναι σαφείς και είναι για μας ευαγγέλιο» είπε ο νέος υπουργός στην ομιλία του.

Ξεχωριστό χαρακτήρισε το κυβερνητικό έργο και ο νέος αναπληρωτής υπουργός κ. Πάρης Κουκουλόπουλος: «Δεν παραλαμβάνουμε κατεστραμμένη γη, ερχόμαστε να πατήσουμε σε ένα σημαντικό έργο. Αποστολή μας είναι η αγροτιά να σηκώσει την πατρίδα στην πλάτη της. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο» τόνισε και σημείωσε: «Από Μακεδόνες παραλαμβάνουμε, σε Μακεδόνες παραδίδουν».

Τράτσα Μάχη
Πηγή: tovima.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: