Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο πελλιώτης Γιώργος Καρασμάνης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ελπίδα για την Πέλλα ή μία ακόμη χαμένη ευκαιρία;

Ο πελλιώτης οικονομολόγος κ. Γιώργος Καρασμάνης είναι από σήμερα το απόγευμα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Καρασμάνης για πρώτη φορά αναλαμβάνει υπουργικά καθήκοντα, ενώ εκλέγεται βουλευτής με την ΝΔ από το 1996. Είναι και ο πρώτος υπουργός από το νομό Πέλλας επί κυβερνήσεων ΝΔ.
Ακέραιος, άμεμπτος, ηθικός, έντιμος, ανιδιοτελής ως άνθρωπος, χαμηλών τόνων και μετριοπαθής πολιτικός, άριστος γνώστης των γεωργικών θεμάτων, συνεπής και πειθαρχημένος, αποτελεί για την ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του η πιο ενδεδειγμένη λύση. Τώρα αν αποτελεί εκτός από τιμή και «ευτυχία» για το τόπο μας, αυτό μάλλον τελεί υπό αίρεση, αρκεί να μας διαψεύσει και να μας αποδείξει, ότι η μακροχρόνια αδράνεια, «αδυναμία» και μηδαμινή προσφορά του σε σημαντικά τοπικά ζητήματα και την επακόλουθη απαξίωση και περιθωριοποίηση της περιοχής μας, οφειλόταν μόνο στην έλλειψη υπουργικού αξιώματος. Πάντως στην Πέλλα, την γενέτειρά του, δεν έχουμε κάτι να θυμόμαστε ως σημείο αναφοράς, από τον 18χρονο σχεδόν ενεργό πολιτικά κοινοβουλευτικό του βίο. Μνημονιακός σταθερά και αταλάντευτα, ψήφισε απαρέγκλητα ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, έστω κι αν την επομένη με ερωτήσεις, επιστολές και παρεμβάσεις, προσπαθούσε να διορθώσει τα αδιόρθωτα, ζητώντας αλλαγές και βελτιώσεις...
Αφού τον συγχαρούμε και του ευχηθούμε υγεία, καλή φώτιση και δύναμη στα νέα του καθήκοντα, του εφιστούμε την προσοχή με όσα περιθώρια του δίνονται από τα μνημόνια και την πολιτική που καλείται να ακολουθήσε και να εφαρμίσειι, μην καταφέρει τελικά το απεφευκτέο, δηλαδή από τιμή και ελπίδα για την Πέλλα να γίνει κι αυτός μια ακόμη χαμένη ευκαιρία της...Η υστεροφημία είναι πολύ σημαντιότερη για έναν πολιτικό άνδρα, από οποιαδήποτε πρόσκαιρη πολιτική αναρρίχηση και υπουργική καρέκλα.
Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου υπουργού: 

Γεώργιος ΑΘ. Καρασμάνης: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Προσωπικά Στοιχεία 
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στην Πέλλα το 1951.
Οικογενειακή Κατάσταση: 'Εγγαμος με την Αικατερίνη Σπέρη, πρώην διευθύντρια τραπέζης. 'Εχουν μια κόρη την Αναστασία.
Επάγγελμα: Οικονομολόγος.
Σπουδές: Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Ιταλική.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες 
Βουλευτής Πέλλας στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. 
Διετέλεσε πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, πρόεδρος (στα θερινά τμήματα) και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς επίσης και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη Κοσμήτορας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Στέλεχος της Ν.Δ από το 1974. Υπήρξε υπεύθυνος της Διοικούσας Επιτροπής της Γραμματείας Αγροτικού ( 1985-1989), υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας το 1985 και μετείχε στη σύνταξη του αγροτικού προγράμματος του κόμματος. Στις 4.11.2004 εξελέγη τομεάρχης της Ν.Δ στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος της Ν.Δ για τις σχέσεις με την Ε.Ε, την Α.Τ.Ε και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, για τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τη φυτική παραγωγή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Συνέγραψε τα βιβλία «Η Μάχη για το Ροδάκινο», «Η Μάχη για τον Προϋπολογισμό του 2000» και πολλά άρθρα.

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: