Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Καθαρίστριες: Έξω από τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων το απόγευμα

Με το σύνθημα "Δε γυρνάμε σπίτια μας ηττημένες" οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που εδώ και μήνες αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό και την κρατική καταστολή, παραμένουν για 29η ημέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.
Από τις 4 μ.μ., βρίσκονται συγκεντρωμένες έξω από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα, ζητώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που τις δικαιώνει, ενώ εντός του κτιρίου θα πραγματοποιείται ημερίδα.
Αύριο, στις 6.30 το απόγευμα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, με αιχμή την άρνηση της κυβέρνησης να τις επαναπροσλάβει. Θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος.
Αστυνομική βία και τραυματισμοί
Χθες, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες εισέπραξαν για άλλη μια φορά ξύλο και βία. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν βίαια να τις απωθήσουν από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα αρκετές να τραυματιστούν, ενώ τουλάχιστον μία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: