Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΙΖ' ΕΠΚΑ: «Εκδρομή σ’ ένα προϊστορικό χωριό της Αλμωπίας»

Η IZ Eφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πάει παντού!
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο Δρ Αναστασία Γεωργιάδου και την μουσειοπαιδαγωγό μας Φώτω Παπαργυρούδη η πιλοτική εφαρμογή ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στο Δημοτικό Σχολείο της Αψάλου. Το πρόγραμμα με τίτλο «Εκδρομή σ’ ένα προϊστορικό χωριό της Αλμωπίας» σχεδιάστηκε αντλώντας πληροφορίες από τις ανασκαφές των αρχαιολογικών θέσεων του Δήμου Αλμωπίας.
Οδηγός σ’ αυτή την «εκδρομή» είναι η Γεωργία, ένα νεαρό κορίτσι από τη νεολιθική Άψαλο. Μέσα από την αφήγηση μιας μέρας από τη ζωή της και με ποικίλα δημιουργικά εργαστήρια, οι μικροί μαθητές ταξιδεύουν στο χρόνο και γνωρίζουν τις συνήθειες των ανθρώπων που ζούσαν στον τόπο τους την μακρινή εκείνη εποχή.
Ακολούθησε εικαστικό δρώμενο με θέμα το "Παιχνίδι στη φύση με συντροφιά τη νεολιθική μας φίλη Γεωργία".
Χάρη στη εγκάρδια φιλοξενία και υποστήριξη του Δημοτικού Σχολείου της Αψάλου η δράση είχε μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση που θα συμβάλλει στην βελτίωση του προγράμματος, ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να υλοποιείται από τα ενδιαφερόμενα σχολεία. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και ελπίζουμε να πάρουν μέρος και σε άλλες δράσεις της ΙΖ’ ΕΠΚΑ στο μέλλον.

Πηγή: facebook.com/groups/149691921466/








Δεν υπάρχουν σχόλια: