Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πακτωλός αδήλωτων εισοδημάτων

«Λαβράκια» συνεχίζουν να βγάζουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, επιβεβαιώνοντας ότι το πάρτι της φοροδιαφυγής καλά κρατεί στη χώρα μας.
Από τη στιγμή που άρχισαν να… μιλάνε οι τραπεζικοί λογαριασμοί αποκαλύπτονται εκατομμύρια αδικαιολόγητων εισοδημάτων.
Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορούν:
● Αρχιτέκτονα ο οποίος δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αποκρύπτοντας εισοδήματα 9,3 εκατ. ευρώ. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
● Φωτογράφο που δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτόν τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 3,8 εκατ. ευρώ.
● Φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματία, που προσαύξησε την περιουσία του κατά 177.150 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσής τους.
● Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των γενικών επισκευών πλοίων, η οποία εξέδωσε πλήθος εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 7 εκατ. ευρώ.
● Επιχείρηση εμπορίας πολύτιμων μετάλλων, που εξέδωσε 27 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1,451 εκατ. ευρώ.
● Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών κτιρίων, που εξέδωσε 58 πλαστά-εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 1,828 εκατ. ευρώ.
● Συνταξιούχο, που προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1,194 εκατ. ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσής τους. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
● Καθηγητές ΑΕΙ οι οποίοι για τις χρήσεις 2008–2012 απέκρυψαν εισοδήματα από επιδόματα, συνολικού ύψους 1,452 εκατ. ευρώ.
● Επιχείρηση στον χώρο της εστίασης που απέκρυψε εισοδήματα συνολικού ύψους 1,329 εκατ. ευρώ.
● Επιχείρηση του τουριστικού τομέα με δραστηριότητα στον χώρο της εστίασης, που δεν δήλωσε από πώληση ακινήτων ποσά συνολικού ύψους 9,642 εκατ. ευρώ.
● Δικηγόρο που προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 5,840 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: