Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

O Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξελέγη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του 4ου συνεδρίου του κόμματος για την εκλογή νέου προέδρου είναι:
Ψήφισαν 590 σύνεδροι και πήραν:
  • Θανάσης Θεοχαρόπουλος: 312 ψήφοι (52,88%)
  • Μαρία Γιαννακάκη: 241 ψήφοι (40,84%)
  • Βαγγέλης Ιντζίδης 18 ψήφοι (3,05%)
  • Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης 6 ψήφοι (1,01%)
  • Λευκά - άκυρα 13 (2,20%)
Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος ηγέτης της της Δημοκρατικής Αριστεράς αφού ευχαρίστησε τους «συνέδρους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν», τόνισε ότι με τις εκλογές αυτές δόθηκε «εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης, εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φώτη Κουβέλη για όσα προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ από τη θέση του προέδρου» τονίζεται στη δήλωση. «Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα». Και συμπλήρωσε: 
«Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς.  Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό. Στόχος μας παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Μακριά από λαϊκισμούς.  Χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Για να μπει ένα τέλος στις συντηρητικές πολιτικές και στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Για να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή και να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, από σήμερα γυρίζουμε σελίδα αλλάζοντας τα όλα».
Υπενθυμίζεται πως στην ομιλία του το Σάββατο, ο πρώην γραμματέας του κόμματος επισήμανε ότι είναι απαραίτητος όρος η ξεκάθαρη ταυτότητα της ΔΗΜΑΡ, που είναι η εμβάθυνση της Δημοκρατίας στη χώρα και ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, κρίνεται πια από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική η οποία έχει αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι για το μέλλον της χώρας χρειάζεται ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό αλλά και ρήξη με τον κυβερνητικό αριστερισμό. Υποστήριξε τη συλλογική λειτουργία, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανανέωση στα όργανα του κόμματος. «Το Συνέδριο είναι απαραίτητο να δώσει καθαρή εντολή για ανανέωση».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: