Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Νίκη Αξού (0-0)1-0. Το ήθελε πολύ, ίδρωσε περισσότερο και τελικά το άξιζε και το πήρε...

Βίντεο με φάσεις, γκολ και δηλώσεις προπονητών
Σ' ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, στο οποίο ομολογουμένως το θέαμα απουσίασε, η Πέλλα που προσπάθησε πολύ και το πίστεψε, βρήκε τον τρόπο απέναντι στην καλοστημένη μεσοαμυντικά Αξό, να φτάσει τελικά με μια στημένη φάση στη πολύτιμη νίκη.
Επιθετικός μονόλογος της Πέλλας η αναμέτρηση από το ξεκίνημα, χωρίς όμως την μεγάλη παραγωγή πολύ επικίνδυνων φάσεων, με τους φιλοξενούμενους να στέκονται αρκετά καλά και να παρατάσσονται με άκρως αμυντική τακτική, με απώτερο στόχο αν το επιτρέψει η περίσταση και η εξέλιξη του αγώνα, έστω το βαθμό της ισοπαλίας.
Η αμυντικά Πέλλα που ήταν η μοναδική ομάδα σήμερα που δημιούργησε έστω και μετρημένες επικίνδυνες φάσεις, είδε τόσο στο πρώτο μισό του Α' ημιχρόνου, όσο και στο δεύτερο μισό του Β' ημιχρόνου, τις καλύτερές της ευκαιρίες να χάνονται από τους Μαλλόλι, Τανταλίδη, Τοπάλη, Σιαματά και Μαντζανά πριν ο Τανταλίδης στο 78' σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουράκη και λίγο μετά την επίτευξη του τέρματος, με τους Μπουράκη και Γουστέρη σε αντεπιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, να μην μπορούν να καθαρίσουν το παιχνίδι. Τέλος πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη μεσοαμυντικά, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους επικίνδυνους επιθετικούς της Αξού που έχουν σκοράρει σε όλους μέχρι σήμερα τους αγώνες στο πρωτάθλημα, να της βάλουν δύσκολα.
Για την φιλοξενούμενη Αξό που πρόσεξε αποκλειστικά τα νώτα της παίζοντας σε όλο σχεδόν το 90λεπτο με τον σύνολο των ποδοσφαιριστών πίσω από την μπάλα σε θέση άμυνας μη επιδεικνύοντας καθόλου επιθετικές φιλοδοξίες, δεν καταγράφηκε ούτε μία ευκαιρία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σοβαρή απειλή, πλην μίας κεφαλιάς του Δημητριάδη στο πρώτο ημίχρονο, που έφυγε όμως λίγα μέτρα μακριά από το τέρμα του Δομουκτσίδη. Οι φιλοξενούμενοι που προσπάθησαν να διαχειριστούν πολλές φορές και το χρόνο από τον πρώτο ημίχρονο δείχνοντας τις προθέσεις τους, ενώ όσο παρέμεινε το 0-0, έδειξαν ότι ανέμεναν συγκυριακά και στατιστικά περισσότερο τη μία και μοναδική φάση για να απειλήσουν, παρά να ανεβάσουν γραμμές διεκδικώντας κάτι περισσότερο. Πάντως όπως και νάχει, ακόμα κι έτσι και με βάση την εξέλιξη, η αξιόμαχη φιλοξενούμενη, δεν ήταν και πολύ μακριά από το θετικό αποτέλεσμα...
Οι δύο ομάδες είναι αλήθεια ότι προσπάθησαν πολύ με διαφορετική στόχευση η καθεμία, με την Πέλλα που είχε τον πρώτο λόγο και προφανώς τον τελευταίο στη αναμέτρηση, τελικά να φθάνει σε μια δίκαιη και σημαντική νίκη. 
Η διαιτητής Τρυψιάνης που μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος, δεν έδειξε να είναι και στην καλύτερη μέρα του, σε αντίθεση με τους δύο βοηθούς Τετραγώνη και Σηπάκη Γ. που δεν είχαν δύσκολες φάσεις και τα πήγαν πολύ καλά.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στους Προμάχους, ενώ η Αξός φιλοξενεί τον Άρη Νησίου.
►Πρώτη συμμετοχή με την ανδρική ομάδα της Πέλλας του 14χρονου Θανάση Γερμανούδη.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Πλιόγκας, Μαντζανάς, Μπουράκης, Γουστέρης, Βασιλάκογλου, Τανταλίδης, Τοπάλης(Γερμανούδης 90'), Σιαματάς, Αβραάμ, Μαλλόλι(Μπρατσούδης 62').
Νίκη Αξού(Μαυροβουνιώτης): Ζαχαριάδης, Βασιλειάδης, Αβτζόγλου, Ξενίδης, Τερζής, Πολατίδης, Μπάσδος Μ.(Τοπαλίδης 75'), Καρράς, Δημητριάδης, Σταυρακάκης, Καμπούρης(Μπάσδος 83').

Δείτε σε βίντεο(πρώτη απόπειρα του blog!!!) φάσεις και γκολ, καθώς και τις δηλώσεις των δύο προπονητών μετά το τέλος του αγώνα.
Μια προσφορά του







Δεν υπάρχουν σχόλια: