Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Α.Σ. Πρόμαχοι - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-0)1-1. Γαμώ την τύχη μου, γαμώ!

Με την ατυχία και την αστοχία της πρέπει να τα έχει η ομάδα της Πέλλας που έφυγε μόνο με τον βαθμό σήμερα από τους Προμάχους, αφού αρχικά σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να καταφέρει να πάρει ολοκληρωτικά τα ηνία της αναμέτρησης, επιβάλλοντας στη συνέχεια τον ρυθμό και την απόλυτη κυριαρχία της στο δεύτερο ημίχρονο, με το γήπεδο στην κυριολεξία να κατηφορίζει και την μπάλα να μην μπαίνει με τίποτα και κανέναν τρόπο μέσα στα δίχτυα!
Αμφίρροπο, μοιρασμένο και πολύ δυνατό το πρώτο μέρος, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να σταθούν αρκετά ανταγωνιστικά στο μεγαλύτερο διάστημα. Το ξεκίνημα ανήκει στην Πέλλα που είχε τις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ζούζουλα και Μπουράκη, με τον δεύτερο μόνο απέναντι στον Μπελητάσιο, με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι! Λίγο αργότερα στο 20', με τους γηπεδούχους να μην μπορούν μέχρι τότε να πατήσουν απειλητικά στην περιοχή της Πέλλας, ήρθε μια κόντρα-επίθεση από μακρινή μπαλιά και μια ολιγωρία στην άμυνα της Πέλλας, να δώσουν τις προϋποθέσεις στον Μίτσκα σε θέση τετ α τετ, να πλασάρει τον Δομουκτσίδη και να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι για τα επόμενα πέντε λεπτά, έδειξαν να χάνουν την ηρεμία και τα πατήματά τους, δίνοντας τις αφορμές και την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν ανοικτούς χώρους και να απειλήσουν με το σκόρερ για δεύτερη φορά, αλλά αυτός από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Πέλλα απάντησε λίγο αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Τανταλίδη σε κόρνερ του Μπουράκη, αποκρούστηκε με ωραία εκτίναξη από τον Μπελητάσιο. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, με την Πέλλα την κατοχή και τους Προμάχους συμπαγείς και με σωστή διαχείριση του χρόνου και του αποτελέσματος, είχαμε λίγες φάσεις μπροστά από τα δύο τέρματα, έστω κι αν υπήρχαν καλές προϋποθέσεις, τα σουτ που επιχειρήθηκαν κι από τις δύο ομάδες από μέση κυρίως απόσταση, ήταν είτε εντελώς άστοχα, είτε αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους δύο τερματοφύλακες.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την Πέλλα σε επιθετικό μονόλογο να έχει πολύ καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη και να επιτίθεται κατά κύματα από το ξεκίνημα χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες και τους Προμάχους σε πολύ παθητικό ρόλο μέσα και γύρω από την περιοχή τους, να αμύνονται με νύχια και με δόντια με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών τους πίσω από την μπάλα, ψάχνοντας σε σποραδικές αντεπιθέσεις με μεγάλες μπαλιές στους απομονωμένους επιθετικούς τους για να απειλήσουν το τέρμα του Δομουκτσίδη. Η τεράστια πίεση, απέφερε αρχικά στο 60' την ισοφάριση με μια «φωτοβολίδα» του Ζούζουλα έξω από την περιοχή στο παραθυράκι του ανήμπορου Μπελητάσιου και πλήθος κλασικών ευκαιριών με τους Ζούζουλα, Τανταλίδη, Πλιόγκα, Μπουράκη, Μαντζανά και Μπρατσούδη, με τον τελευταίο να στέκεται και άτυχος σε μια απ΄αυτές, όταν ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε λίγο έξω από την περιοχή, τράνταξε για δεύτερη φορά σήμερα το οριζόντιο δοκάρι του Μπελητάσιου. Η μεγάλη ευκαιρία του Μαντζανά στο 4ο και τελευταίο των καθυστερήσεων, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει, ότι η μπάλα σήμερα δεν είχε «διάθεση και θέληση» να καταλήξει με κανέναν τρόπο στα δίχτυα των γηπεδούχων!
Οι γηπεδούχοι Πρόμαχοι με την ποιότητα και οξυδέρκεια του Μίτσκα και τους επικίνδυνους Καλογιάννη και Τρίψη, δημιούργησαν κι αυτοί 2-3 καλές φάσεις και αναταραχή στην άμυνα της Πέλλα για ένα δεύτερο γκολ, όχι όμως στην έκταση και την επικινδυνότητα αυτών δημιούργησαν κι έχασαν οι φιλοξενούμενοι. Νομίζω ότι περισσότερο μπορούσαν να πάρουν σήμερα σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, το πήραν και με το παραπάνω...
Η Πέλλα κυρίως με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου όταν απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, άξιζε όχι μόνο την νίκη, αλλά πολλά περισσότερα απ' ότι της χρεώνουν για ακόμη μία φορά φίλοι και αντίπαλοι ως ελάχιστο κέρδος αυτό των άριστων εντυπώσεων. Απ' αυτή την έδρα η Πέλλα ποτέ δεν έφυγε με το τρίποντο, οπότε μπορούμε να επικαλεστούμε και την κακή της παράδοση, ως ακόμη έναν επιπλέον παράγοντα στην τελική έκβαση του σημερινού αποτελέσματος.
Οι Πρόμαχοι όσο άντεξαν και είχαν δυνάμεις ήταν ανταγωνιστικοί και περιστασιακά απαιτητικοί κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αντιπαραβάλλοντας την δύναμη στην ποιότητα της Πέλλας. Στο δεύτερο που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των φιλοξενούμενων, ήταν αγωνιστικοί υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν μεσοαμυντικά, αλλά και πολύ τυχεροί σε αρκετές φάσεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι άνθρωποι της διοίκησης των γηπεδούχων, στο τέλος μίλησαν για την καλύτερη φετινή εντός έδρας εμφάνιση της ομάδας τους, δεδομένης και της καλύτερης ψυχολογίας από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον κ. Σαμαρά να αντικαθιστά τον κ. Δεμίρη.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα, με ελάχιστα ανούσια και επιπόλαια ανθρώπινα λάθη.
►Την επόμενη αγωνιστική και πρώτη του δευτέρου γύρου, η Πέλλα υποδέχεται το Μάνδαλο και οι Πρόμαχοι φιλοξενούνται στην Αξό.
Οι συνθέσεις
Α.Σ. Πρόμαχοι(Σαμαράς): Μπελητάσιος, Μούγιος, Τρίψης(Αδραμάνης 75'), Καλογιάννης, Άτζος, Μιχαηλίδης, Κουλλάφι(Σατζάκης 65'), Κοκτσίδης, Μίτσκας, Νάνος Ν., Κώνστας(Κοτζαμανώλης 87').
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Πλιόγκας(Μαλλόλι 75'), Μαντζανάς, Μπουράκης, Γουστέρης(Γουστέρης 51'), Τανταλίδης, Τοπάλης, Σιαματάς, Ζούζουλας, Στάγκος(Βασιλάκογλου 40'), Αβραάμ.
Μια προσφορά του
Λόγω τεχνικής βλάβης, οι φωτογραφίες είναι κι από τα Προμαχιώτικα Νέα





Δεν υπάρχουν σχόλια: