Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μακεδονομάχοι με «κίτρινα γιλέκα» κατά Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση για το Μακεδονικό, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα να φορέσουν κίτρινα γιλέκα μιμούμενοι τους διαδηλωτές της Γαλλίας, διοργανώνουν οι γνωστοί Μακεδονομάχοι την ερχόμενη Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλάει στο Παλέ ντε Σπορ.
Συγκεκριμένα σε διαδικτυακό της κάλεσμα η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα αναφέρει τα εξής (αυτούσιο το κείμενο):
«Η επιτροπή Μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης άκουσε το κάλεσμα των Γάλλων καθώς το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εξαπλώνεται στην Ευρώπη και καλούμε όλους τους συνελληνες που θα βρίσκονται την Παρασκευή στις 7μμ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λ. Πύργο, εκτός απ τις σημαίες που θα κρατάμε όλοι, να φορέσουν και κίτρινο γιλέκο. Μετά την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία τασομεθα κι εμείς στο πλευρό των αγωνιστών κατά της παγκοσμιοποίησης και των βρωμικων σχεδίων τους.
Καλούμε τους συνελληνες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας να κατέβουν στους δρόμους με κίτρινα γιλέκα την Παρασκευή στις 7μμ.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΏΣΕΙ»
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακροδεξιά αντισυγκέντρωση» των «γνωστών εθνικιστικών κύκλων της πόλης», που «θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση».
«Η προσπάθεια αυτή για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις θα πέσει στο κενό. Ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία».
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να δώσει το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ, όπου θα μιλήσει στις 19:30.
Η συγκέντρωση, όπως σημείωσε σχετικά ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, γίνεται «για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα, πως η Μακεδονία λέει ναι στη δημοκρατία, λέει ναι στην αλληλεγγύη, λέει όχι στον εθνικισμό και στο διχασμό».
«Επιβάλλεται η δημοκρατική επαγρύπνηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών φορέων απέναντι στα φασιστικά φαινόμενα», τόνισε σε συνέντευξή Τύπου.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: