Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Ακρίτας Σωσάνδρας 0-1(1-1). Απόλυτη δικαιοσύνη...

Κάτι η μεγάλη αποχή από προπονήσεις και παιχνίδια, κάτι το βαρύ γήπεδο, κάτι κάποια τακτικά λάθη, κάτι... «τα λόγια του παπά», έκαναν το παιχνίδι που παρακολουθήσαμε σήμερα στην Πέλλα, να μην διεκδικεί σε καμιά περίπτωση «δάφνες» ποιότητας. Μέτριο παιχνίδι, χωρίς καλό ρυθμό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, περιορισμένη δημιουργία με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα σε ολόκληρο το 90λεπτο, από ένα υποφερτό ημίχρονο η κάθε ομάδα, μοιραία το τελικό αποτέλεσμα απένειμε απόλυτη δικαιοσύνη...
Το πρώτο 20λεπτο κύλισε χωρίς ουσιαστικά τίποτα το ιδιαίτερο, με την Πέλλα φλύαρη και την Σωσάνδρα να στέκεται καλύτερα, αλλά χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Πριν τον τέρμα του Παρτσανάκη που προήλθε από κακή συγκυρία αμυντικών λαθών με ωραία εκτέλεση στο 20' περίπου από το ύψος του πέναλτι, μετά από πολύ καλή προσπάθεια και σέντρα του Καραγιαννίδη από δεξιά, οι φιλοξενούμενοι είχαν προειδοποιήσει με δύο παρόμοιες έστω και ατελείς προσπάθειες. Από κείνο το σημείο και μετά και με το σκορ υπέρ της, τον έλεγχο είχε η Σωσάνδρα, που κρατούσε τους γηπεδούχους αρκετά εύκολα μακριά από την περιοχή της, ενώ έβγαινε με σωστή ανάπτυξη και αρκετά καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, αν και δεν κατάφερνε στις ελάχιστες τελικές προσπάθειες που βρήκε χώρους κάτι αξιόλογο. Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο 45λεπτο, με το 0-1 να θεωρείται δεδομένων των απαιτήσεων και της παρουσίας των δύο ομάδων, σχετικά δίκαιο...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό από τους γηπεδούχους κι αρκετή πίεση, με αποτέλεσμα να περιορίσουν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο, που βγήκαν συντηρητικά με σκοπό να διαχειριστούν από πολύ νωρίς το υπέρ τους αποτέλεσμα παρά να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Η μπάλα πλέον έμπαινε πιο εύκολα στην περιοχή του Δημητριάδη, αλλά δημιουργικά ίσως και συγκυριακά σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιθετικοί της Πέλλας δεν είχαν τον σωστό προσανατολισμό και τις σωστές θέσεις προς το αντίπαλο τέρμα, ώστε να απειλήσουν πειστικά και σοβαρά. Ήρθε η φάση του καθαρού πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 60' σε ανατροπή του Πλιόγκα, με τον Ζούζουλα να εκτελεί εύστοχα(βίντεο), ώστε η Πέλλα να ανεβάσει ψυχολογία και απόδοση και να απειλήσει αρκετά το τέρμα του Δημητριάδη, με κορυφαία ευκαιρία του αγώνα αυτή του Μπρατσούδη Τ. λίγα λεπτά αργότερα, που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σωσάνδρας. Η Πέλλα εξακολούθησε να έχει την υπεροχή μέχρι το τέλος του αγώνα, όχι όμως και τις πολύ σοβαρές φάσεις, με τους φιλοξενούμενους σχεδόν ανύπαρκτους επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, να διαχειρίζονται περισσότερο τον χρόνο και να έχουν όμως σε μια από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις τους, ένα καλό συρτό σουτ του Ουζούνη, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρατσούδη Χ.. Ο αγώνας που στο δεύτερο ημίχρονο είχε λίγο καθαρό αγωνιστικό χρόνο με αρκετές καθυστερήσεις, μετά το αρκετά καλό επιθετικό ξέσπασμα της Πέλλας, πήγε μέχρι και το τελευταίο λεπτό σε σχετικά χαμηλό τέμπο, με την Πέλλα να ψάχνει λίγο ανορθόδοξα επιθέσεις για το δεύτερο γκολ και την Σωσάνδρα να περιμένει σε θέση άμυνας και να προσπαθεί με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα, να κλείσει τους διαδρόμους. Οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν άριστα και με την αποβολή του Τοπάλη για την ομάδα της Πέλλας στο 89', μάλλον και το τελικό αποτέλεσμα έμοιαζε ήδη προδιαγεγραμμένο.
Καλή η διαιτητική τριπλέτα στις καίριες φάσεις της αναμέτρησης, με την απευθείας κόκκινη στον ποδοσφαιριστή της Πέλλας να κρίνεται αυστηρή και τις καθυστερήσεις που υπέδειξε και κράτησε ο κ. Μπουρλούτσκι ανάλογα με τις συχνές και μεγάλες διακοπές του δευτέρου ημιχρόνου, να θεωρούνται ελάχιστες.
►Τρία συνεχόμενα εκτός έδρας για την Πέλλα αρχής γενομένης το εξ αναβολής στο Μελίσσι την ερχόμενη Τετάρτη στις 15:30 και ακολουθούν αυτά με Καλή και Αμπελειές σε μέρες που θα ορίσει η Ένωση. Ο Ακρίτας την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί την Αξό. 
►Πρώτη με αξιόλογη παρουσία στην βασική ενδεκάδα του 16χρονου τερματοφύλακα της Πέλλας Χρήστου Μπρατσούδη.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Μπρατσούδης Χ., Σιαματάς(Μαλλόλι 63'), Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης Τ., Μαντζανάς, Καμπούρης(Ζούζουλας 53'), Τοπάλης, Μπουράκης, Γουστέρης(Κατσαμακτσής 77').
Ακρίτας Σωσάνδρας(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Ηλιάδης, Βασιλόπουλος, Χρηστίδης, Κουντουράς, Κοντακτσής, Ντόκαρης, Ουζούνης(Μανελίδης 90'+), Καραγιαννίδης(Lamcja 57'), Τουμανίδης(Nedyalkov 72'), Παρτσανάκης(Πασχούδης 72').
Μια προσφορά























Δεν υπάρχουν σχόλια: