Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Δόξα Μελισσίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-0)1-1. Σημειωτόν...

Τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα δεν θυμάμαι να είχαμε ξαναδεί ποτέ από την ομάδα μας. Μοιραία άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, κι άλλοι μισογεμάτο... Το σίγουρο είναι πως αγωνιστικά όπως και σήμερα ήταν η καλύτερη στο γήπεδο έστω όχι και πολύ φιλόδοξα, όμως βαθμολογικά έκανε ακόμη ένα βήμα σημειωτόν και όχι ένα από τα απαραίτητα άλματα που χρειάζεται μετά την συγκυρία αποτελεσμάτων, ώστε ομάδα να αναρριχηθεί και να καταφέρει τους φετινούς στόχους της...
Η Πέλλα μπορεί να εμφανίστηκε βελτιωμένη σήμερα και εμφανώς καλύτερη των γηπεδούχων, αλλά αυτό έγινε μόνο στα 3/4 του γηπέδου, αφού οι μέσοι και οι επιθετικοί πάτησαν ελάχιστες φορές απειλητικά μέσα την περιοχή, ενώ και η τροφοδοσία τους από τελικές πάσες, ήταν το λιγότερο προβληματική στην μεγαλύτερη διάρκεια.
Και οι δύο ομάδες είχαν τις καλύτερες φάσεις τους από στημένα κυρίως, με τους γηπεδούχους αρχικά να σκοράρουν σ' ένα απ' αυτά με κεφαλιά του Τουλγαρίδη στο 10ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Σιδηρόπουλου. Η Πέλλα αντέδρασε στο 25' και ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζούζουλα(βίντεο), με τον δεύτερο βοηθό να το ακυρώνει κακώς ως οφσάιντ, αφού ακόμη και να υπήρχε ποδοσφαιριστής της Πέλλας εκτεθειμένος πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, αυτός δεν είχε καμία επαφή με την μπάλα, ενώ βρισκόταν και σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον τερματοφύλακα ώστε να τον εμποδίζει.
Κάποια καλά σουτ από την Πέλλα με κύριους εκτελεστές τον Ζούζουλα, κατά δεύτερο λόγο τον Μαντζανά και επικουρικά τον Γουστέρη δεν βρήκαν στόχο, ενώ το Μελίσσι είχε κορυφαία φάση το σουτ μέσα από την περιοχή του σκόρερ του Τουλγαρίδη, που έστειλε από καλή θέση την μπάλα άουτ.
Η ισοφάριση για την Πέλλα ήρθε τελικά στο 77', μετά από σουτ του Ζούζουλα και ασταθή απόκρουση του Γεωργιάδη, ο Γουστέρης που πήρε το ριμπάουντ, έστειλε από κοντά εύκολα την μπάλα στα δίχτυα. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις μέχρι το τέλος, με την δημιουργία φάσεων και φυσικά τα γκολ, να φαντάζουν δυσεπίλυτο γρίφο και για τις ομάδες...
Το Μελίσσι αγωνίστηκε με κοντρόλ ποδόσφαιρο ψάχνοντας τις φάσεις που ξέρει να εκμεταλλεύεται για να παίρνει αποτελέσματα, ενώ η Πέλλα με περισσότερη κίνηση και πιο γρήγορο ρυθμό, αλλά με παραγωγική ένδεια σε σχέση με τις δυνατότητές της, με το τελικό αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές να κρίνεται δίκαιο.
Γενικά καλή η διαιτητική τριπλέτα, με τρεις φάσεις να σηκώνουν πάντως κάποια συζήτηση. Η πρώτη είναι το φάουλ που κερδίζουν οι γηπεδούχοι και πετυχαίνουν στη συνέχεια το γκολ, με την Πέλλα να διαμαρτύρεται ότι ποτέ δεν υπήρξε περίπτωση φάουλ(βίντεο), η δεύτερη το γκολ-φάουλ του Ζούζουλα που ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό(βίντεο) και η τρίτη σε ανατροπή του Τουλγαρίδη για τους γηπεδούχους που ζήτησαν πέναλτι, που αν υπάρχει τέτοια παράβαση(για μένα υπάρχει), αυτή έχει συμβεί σίγουρα πριν ο επιθετικός της Δόξας πατήσει την μεγάλη περιοχή.
►Στο 78' ο κ. Σιδηρόπουλος απέβαλλε τον προπονητή του Μελισσίου κ. Μακρίδη για διαμαρτυρία.
►Το ερχόμενο Σάββατο η Πέλλα φιλοξενείται στην Καλή, ενώ η Δόξα υποδέχεται τους Προμάχους. 
►Πολύ σημαντικές οι απουσίες των Τανταλίδη,Τοπάλη, Κωνσταντινίδη για την Πέλλα, ενώ για την Δόξα επίσης σημαντικές αυτές των Δεληχατζή, Μιχαηλίδη και Κηλίκη.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μελισσίου(Μακρίδης): Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Φουρεράι, Βερβελές, Σερέτης(Τσάλμας Α. 6', Γκαντσίδης 80'), Τζάτζης, Παπαδόπουλος, Τσάλμας Χ., Τουλγαρίδης, Καπουσούζης(Λιτοβολής 58').
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Σιαματάς, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπουράκης(Στάγκος 73'), Μαντζανάς(Γερμανούδης 90'+), Καμπούρης, Ζούζουλας, Μπρατσούδης Τ., Γουστέρης.

Μια προσφορά





















Δεν υπάρχουν σχόλια: