Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Φάγανε... φάγανε... φάγανε

Ως ένα «πάρα πολύ μεγάλο φαγοπότι» περιέγραψε τα έργα και τις ημέρες πρώην διοικήσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ο σημερινός πρόεδρος Στέλιος Παππάς, καταθέτοντας χθες στην Γ’ πταισματοδίκη ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας Διαφθοράς κατόπιν παραγγελίας του Αρείου Πάγου.
Ο κ. Παππάς φέρεται να κατέθεσε έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία από το «αμαρτωλό παρελθόν» του ιδιωτικού ΟΑΣΘ που όμως... σιτιζόταν με δημόσιο χρήμα!
Ο νυν πρόεδρος του οργανισμού, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, ανέφερε ότι «όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πως άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι του σκανδάλου και δεν θα σταματήσει εδώ». Ξεκαθάρισε ότι δεν αντιδικεί με κανέναν, αλλά τόνισε πως «είμαι εδώ για να αποτυπώσω τα πράγματα όπως ακριβώς τα βρίσκω από την έρευνα».
Εκτός από τον κ. Παππά, στην πταισματοδίκη κατέθεσαν και άλλα στελέχη της υφιστάμενης διοίκησης, ενώ τις προσεχείς εβδομάδες οι κλήσεις των μαρτύρων θα συνεχιστούν.
Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος των μικρομετόχων Ανέστης Πολυχρονίδης, που εξέφρασε αμφιβολίες για την τύχη των αποθεματικών, σχολιάζοντας ότι «τα χρήματα αυτά όσον αφορά το επίπεδο που γνωρίζουμε εμείς χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να πληρωθούν τα καύσιμα σε μια περίοδο που υπήρχε οικονομικός στραγγαλισμός του οργανισμού».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ετήσιο κόστος λειτουργίας άγγιζε τα 80 εκατ. ευρώ, οπότε ήταν αναμενόμενο τα αποθεματικά να εξανεμιστούν για τη μισθοδοσία των απλήρωτων εργαζομένων. Αν και πήρε αποστάσεις από την προηγούμενη διοίκηση, υποστήριξε πως «η πλειονότητα των μικρομετόχων δεν λάμβανε μερίσματα το 2016 και το 2017 και πληρώναμε προκαταβολές φόρων για μερίσματα που δεν είχαμε εισπράξει».
Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του οργανισμού Στέλιος Παππάς ανάφερε με νόημα ότι «το πάρτι ήταν μεγάλο, ακόμη δεν έχετε δει τίποτα...».
Θυμίζουμε ότι η έρευνα για τον ΟΑΣΘ ξεκίνησε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του υπουργείου Μεταφορών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία καταγγέλλονται «σημεία και τέρατα» στον άλλοτε ιδιωτικό ΟΑΣΘ, από κακοδιαχείριση έως διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος.
 
Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: