Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Κίνα: Δίνουν έξτρα άδεια στις ανύπαντρες τριαντάρες για να βρουν… γαμπρό

Μια πρωτότυπη τακτική ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, κατά την οποία οι ανύπαντρες γυναίκες άνω των 30 δικαιούνται περισσότερη άδεια στη δουλειά, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πιθανούς συντρόφους, να βγουν ραντεβού και να βρουν το άλλο τους μισό.
Δύο εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, το θεματικό πάρκο Hangzhou Songcheng, έκαναν ένα ασυνήθιστο δώρο στις γυναίκες υπαλλήλους τους, λίγο πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που αλλιώς ονομάζεται και Εαρινό Φεστιβάλ.
Συγκεκριμένα, ενώ οι υπάλληλοι δικαιούνται μία βδομάδα άδεια, από τις 4 έως τις 10 Φεβρουαρίου, στις γυναίκες του προσωπικού που ήταν single και άνω των 30 ετών, δόθηκε άδεια 15 ημερών, ώστε να έχουν την ευκαιρία να βρουν σύντροφο. Επίσης, όποιες γυναίκες καταφέρουν να παντρευτούν πριν το τέλος του 2019, θα πάρουν bonus στον μισθό τους.
Ο Huang Lei, διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού του Hangzhou Songcheng, δήλωσε πως ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών στην εν λόγω εταιρεία είναι σχεδόν ίσος, αλλά ότι οι γυναίκες εργαζόμενες "έχουν λιγότερη επαφή με τον έξω κόσμο", επομένως η εταιρεία είχε την ιδέα "να τους δώσει περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες για επαφή με το αντίθετο φύλο".
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κίνα οι single γυναίκες άνω των 30, συνήθως, θεωρούνται ότι "έχουν μείνει στο ράφι", καθώς πιστεύεται ότι μετά τα 25 έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσελκύσουν την προσοχή των ανδρών και να κάνουν γάμο. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερες Κινέζες έχουν την τάση να αναβάλλουν τον γάμο για να επικεντρωθούν στην καριέρα τους.

Πηγή: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: