Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Εμετική παρέμβαση Αμβρόσιου για τις εκλογές

Με ακόμη ένα κείμενο μνημείο μισαλλοδοξίας, φασιστικών και ρατσιστικών απόψεων και με σαφή διάθεση ρεβανσισμού ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Καλαβρύτων απασχολεί ξανά με χυδαίο τρόπο την επικαιρότητα.
Ο Αμβρόσιος, σε ένα ακόμη παραληρηματικό κείμενό του, αφού πανηγυρίζει για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ (δεν έχουν ανοίξει καν οι κάλπες κ. Μητροπολίτη μας) επαναλαμβάνει όλα τα λόγια μίσους που κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει. Τρομολαγνεία, ομοφοβία, πατριδοκαπηλία, μίσος προς την Αριστερά.
Το κείμενο θα μπορούσε σε σημεία να προκαλέσει γέλιο, όπως εκεί όπου διατυπώνει την αντίθεσή του επειδή στα σχολεία διδάσκεται η… γιόγκα ή όπου διατυπώνει την αγανάκτησή του επειδή ο πρωθυπουργός είναι αστεφάνωτος, όμως ο λόγος του Αμβρόσιου αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνος για να τον πάρουμε στα ελαφρά.
Και το αποκορύφωμα είναι η… αποκάλυψη πως έχει συνθέσει ακόμη και «δέηση» την οποία διαβάζει στη θεία λειτουργία για τους «προδότες» πολιτικούς.
Ας παραθέσουμε, τουλάχιστον τη δέηση αυτούσια για να γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε: «Υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων καί αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».
Το πλήρες κείμενο του μητροπολίτη Καλαβρύτων μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να το διαβάσει στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Αλήθεια η ηγεσία της Εκκλησίας σκοπεύει να πράξει κάτι για τον παραληρηματικό μητροπολίτη;
Το ποίμνιο του συμφωνεί με τις ακραίες απόψεις του; Δέχεται την πολιτική καθοδήγηση από τον πνευματικό του «ηγέτη» που δεν έχει καμία απολύτως θεσμική αρμοδιότητα να πράξει κάτι τέτοιο;
Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Τουλάχιστον οι πολιτικοί (όλων των αποχρώσεων) εκλέγονται και στη συνέχεια το ήθος, ο λόγος και οι πράξεις τους τίθενται ξανά στην κρίση του λαού. Οι μητροπολίτες; Ελέω Θεού;
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: