Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Άρχισαν τα πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μπορεί να είναι μόλις λίγων... ωρών το κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ωστόσο ήδη έχει δεχθεί τα αρνητικά σχόλια των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Η κριτική επικεντρώθηκε τόσο στον μεγάλο αριθμό των προσώπων που απαρτίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη (συνολικά, 51 άτομα), όσο και στο γεγονός ότι κάποια από αυτά έχουν περάσει παλαιότερα από υπουργικά πόστα, με «τα γνωστά» αποτελέσματα.
ΣΥΡΙΖΑ: Κακή αρχή, ήδη από την πρώτη μέρα
«Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ, ούτε νέο είναι, ούτε μικρό κι ευέλικτο, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει τα εξής:
«Πρώην υπουργοί της περιόδου 2012-14, καθώς και μια σειρά εξωκοινοβουλευτικοί, νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες, υφυπουργοί με αρμοδιότητες τις οποίες είχαν, μέχρι πρότινος, Γενικοί Γραμματείς, ένταξή των αρμοδιοτήτων για το Προσφυγικό, αλλά και για τη Σωφρονιστική Πολιτική, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που δεν υπάρχει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.»
»51 υπουργοί και υφυπουργοί, για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες όσο περισσότερων στελεχών της Ν.Δ. Τελικά, το μόνο που σπανίζει από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι οι γυναίκες. Κακή αρχή, ήδη από την πρώτη μέρα.»
«Κυβέρνηση μαμούθ» αλλά και διαγραφές από ΚΙΝ.ΑΛΛ.
«Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της από τους πολίτες. Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, υπερασπίζοντας με σθένος τα λαϊκά συμφέροντα», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η οποία στη συνέχεια γίνεται πιο επιθετική:
«Η κυβέρνηση μαμούθ του κ. Μητσοτάκη, περιλαμβάνει και μεταγραφές, που αποδεικνύουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός μιμείται τις πρακτικές του κ Τσίπρα», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής, αναφερόμενο εμμέσως πλην σαφώς στην υπουργοποίηση των Λίνας Μενδώνη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα, η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π.) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προχώρησε στη διαγραφή των Μενδώνη και Χρυσοχοΐδη από μέλη του Κινήματος Αλλαγής.
ΚΚΕ: Γνωστά και δοκιμασμένα στελέχη
«Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι στην πλειοψηφία τους γνωστά και δοκιμασμένα στελέχη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών», αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ και συνεχίζει στο ίδιο ύφος:
«Αρκετοί απ' αυτούς "διακρίθηκαν" ως υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και σήμερα επανέρχονται, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος με αντιλαϊκούς νόμους και αποφάσεις απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.»
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: