Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Θ. Τζάκρη: Να μην αφήσουμε ασφάλεια & κανονικότητα στη Δεξιά, ναι στην κατάργηση ασύλου

Να ανοίξουμε στην κοινωνία ακολουθώντας πολιτικές κοινής λογικής που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, όπως με το άσυλο που «δεν είναι δυνατόν μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει» και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας στην Δεξιά και τον αυταρχισμό, νομίζω ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει θετική στάση, είπε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.
Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανάκαμψη που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και ειδικά σε περιφέρειες όπως η Πέλλα όπου εξελέγη και η ίδια (ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 28,62% όταν στις Ευρωεκλογές το ποσοστό του ήταν 19,96%) και τόνισε ότι αυτό συνέβη γιατί ο Αλέξης Τσίπρας «επαλήθευσε την υπόσχεση που δίναμε όλοι εμείς που ήρθαμε από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα θα ανοίξει, θα μετασχηματιστεί, θα ανοίξει “πόρτες και παράθυρα”. Γιατί δεν συνέβη αυτό, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».
«Αν πραγματοποιηθεί αυτό και υπάρξει πραγματική αντιστοίχιση της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ με την βάση των ψηφοφόρων του στις τελευταίες εκλογές, θα είναι η επόμενη κυβέρνηση όποτε κι αν γίνουν αυτές οι εκλογές», εκτίμησε η κ. Τζάκρη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαμφισβήτητα κέρδισε το να είναι στο εξής ο νέος πόλος που θα μάχεται την συντήρηση και τον νεοφιλελευθερισμό. Αυτό είναι και το διακύβευμα για την επόμενη ημέρα», προσέθεσε.
Ανέφερε ότι «το βασικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που ήθελαν οι ψηφοφόροι και αυτό που ήθελαν κάποιοι στον κομματικό μηχανισμό» και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την μάχη της μεσαίας τάξης, όχι μόνο από την φορολογία… έχασε όμως και την μάχη της ασφάλειας, π.χ. να μπορεί κανείς να κυκλοφορεί ελεύθερα στα Εξάρχεια… έχασε την μάχη της ενημέρωσης, δεν έπρεπε να την εγκαταλείψουμε στην δεξιά προπαγάνδα… με λίγα λόγια, κέρδισε τις μεγάλες μάχες της οικονομίας και της αλληλεγγύης, αλλά έχασε τις μάχες του συμβολισμού».
«Την επόμενη ημέρα, επομένως, πρέπει να κάνει αυτοκριτική μέσα στα όργανά του, όχι μόνο για τις πολιτικές αλλά και για τα πρόσωπα που ευθύνονται για την ήττα», τόνισε η κ. Τζάκρη, «γιατί δεν γίνεται οι άνθρωποι που ευθύνονται για την ήττα να έχουν τον πρώτο λόγο στην επόμενη ημέρα, αυτό είναι καθοριστικό».
«Πρέπει λοιπόν να ανασυνταχθούμε πολιτικά, να ανοίξουμε τις οργανώσεις μας στην κοινωνία και να ακολουθούμε πολιτικές κοινής λογικής, να κάνουμε αυτά που θέλει να κάνουμε ο λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία, όχι κάποιες ελάχιστες πλειοψηφίες, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα των ψηφοφόρων», όπως είπε.
Ανέφερε ως παράδειγμα το άσυλο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας που ζητούν οι πολίτες στην Δεξιά και τον αυταρχισμό… αν κάναμε μία ιδιότυπη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βλέπατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει το ενδεχόμενο φοιτητής να μην μπορεί να πάει σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά έμπορος ναρκωτικών να μπορεί να διακινεί ελεύθερα ναρκωτικά στο πανεπιστημιακό campus. Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να απαγορεύει σε πανεπιστημιακό δάσκαλο ή φοιτητή να πρεσβεύουν τις ιδέες τους… Νομίζω ότι το κόμμα μου και σε πολλά ακόμη νομοσχέδια, θα πρέπει να έχει θετική άποψη».
Καταλήγοντας, η κ. Τζάκρη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε προνομιακό πεδίο στους αντιπάλους του, «να παίζει η Δεξιά με το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, έχασε την μάχη της ασφάλειας και την μάχη της κανονικότητας, που όσον αφορά την σημαντικότητά τους υπολείπονταν της οικονομίας και της αλληλεγγύης. Υπό αυτήν έννοια αδικήθηκε, έχασε στα σημεία, δεν έχασε στα κύρια ζητήματα. Επομένως, την επόμενη ημέρα όλα αυτά θα πρέπει να προσέξει, κάνοντας πρώτα σοβαρή αυτοκριτική για τα αίτια της ήττας…».
 
Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: