Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Επέστρεψε ανυπόγραφα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επέλεξε να μην υπογράψει και να επιστρέψει τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παυλόπουλος είχε παγώσει το θέμα μέχρι τις εθνικές εκλογές και αφού κράτησε... στο συρτάρι του τα διατάγματα, τώρα (με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, η οποία είχε αντιδράσει στις τοποθετήσεις αυτές, αφού είχαν γίνει εν μέσω προεκλογικής περιόδου) τα επιστρέφει στον γραμματέα του νέου υπουργικού συμβουλίου Στέλιο Κουτνατζή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου την Ειρήνη Καλού, για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η Ευαγγελία Νίκα, Κωνσταντίνος Κουσούλης και Δημήτριος Μακρής.
Συνεπώς, η νέα κυβέρνηση είναι πλέον αυτή που θα επιλέξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν πως από τη στιγμή που τα προεδρικά δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Πηγή: με πληροφορίες από την efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: