Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η σύγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Σαμαρά είναι η ημέρα με τη νύχτα

Με 59 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει, δεν έχει ανάγκη τέταρτο μνημόνιο, έχει πλεόνασμα, υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και από την Γερμανία, την καλύτερη παγκοσμίως μέση ωρίμανση χρέους με τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά ο επίδοξος πρωθυπουργός θέλει να διαπραγματευτεί κάτι που η χώρα δεν έχει ανάγκη, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λευτέρης Κρέτσος Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
«Ο πρωθυπουργός πάει να δώσει μία συνέντευξη, δεν πάει σε πόλεμο, σε ένα κανάλι που εμφανώς έχει σταθεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του έχει πει -και μέσα στην Βουλή “δικαίωμά μου είναι, το κανάλι μου είναι” … ο πρωθυπουργός δεν φοβάται να πει τις απόψεις του και βεβαίως θα τις υπερασπιστεί όπου και όταν χρειάζεται», είπε ο κ. Κρέτσος για την προγραμματισμένη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.
Ο κ. Κρέτσος τόνισε ότι σε επίπεδο του τι αφήνει με την ολοκλήρωση της θητείας της, «η σύγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Σαμαρά είναι η ημέρα με την νύχτα και στην φιλοσοφία και στους στόχους», ενώ στα δημόσια ταμεία αυτοί «άφησαν 2,5 δισ. ευρώ, εμείς αυτή την στιγμή έχουμε 26 δισ. ευρώ στην Κεντρική Κυβέρνηση και άλλα 33 δισ. ευρώ στην Γενική Κυβέρνηση», συνολικά 59 δισ. ευρώ, μαζί με το «μαξιλάρι».
«Όλα αυτά προστατεύουν την Ελλάδα από οποιαδήποτε αναταραχή στις διεθνείς αγορές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει, δεν έχει ανάγκη τέταρτο μνημόνιο, έχει πλεόνασμα, υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και από την Γερμανία», τόνισε ο κ. Κρέτσος. Από την άλλη, υπάρχει ένας «επίδοξος πρωθυπουργός που λέει ότι το πρώτο που θα κάνει είναι να διαπραγματευτεί κάτι που αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη. Οι θυσίες του ελληνικού λαού μας έφεραν εδώ, σε μία πολύ βελτιωμένη μακροοικονομική κατάσταση. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα έχει παγκοσμίως την καλύτερη μέση ωρίμανση χρέους. Η εξυπηρέτηση του χρέους είναι στο 9,5% του ΑΕΠ όταν επί Σαμαρά ήταν 15%. Το ελληνικό χρέος εξυπηρετείται κατά 91% σε σταθερό επιτόκιο, όταν επί Σαμαρά ήταν μόλις 30% αυτό το ποσοστό».
Με αφορμή εξάλλου τις τελευταίες σημαντικές ειδήσεις στον τομέα της παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, ο κ. Κρέτσος παραδέχθηκε ότι υπήρξε πρόβλημα στην επικοινωνία της κυβέρνησης, προκειμένου να προβάλλει το έργο της την τελευταία τετραετία, σημείωσε ωστόσο ότι «μετά τις 7 Ιουλίου θα το συζητήσουμε σε βάθος, τώρα έχουμε μάχη».
Η προσέγγιση της ΝΔ στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί μεταφέρει το κέντρο βάρος της διαπραγμάτευσης σε επιχειρησιακό επίπεδο, όπου η αδύναμη πλευρά είναι πάντα οι εργαζόμενοι, σημείωσε ο κ. Κρέτσος, ενώ παραπέμπει σε μία αίσθηση αυξημένης «ατομικής ευθύνης» των εργαζόμενων για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. «Τον Φεβρουάριο του 2019 ο κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση με ασφαλιστικές εταιρείες έλεγε ότι το κόστος της μετάβασης θα βαρύνει το κράτος αποκλειστικά», όπως θύμισε, τώρα «το μόνο που έχει πει σαφώς είναι ότι θα μειωθούν οι εισφορές από το 20% στο 15%, αυτό δημιουργεί κενό εσόδων προς τον ΕΦΚΑ 2-3 δισ. ευρώ ετησίως, κάτι που υπολογίζουμε ότι σημαίνει οριζόντια περικοπή κύριων συντάξεων 18%-25%».
Καυτηρίασε εξάλλου, υπό το φως των επιστολών Καραλαμνή για το Μακεδονικό το 2008, την υποκρισία της ΝΔ την τελευταία διετία, όταν και προωθείτο η λύση με την Συμφωνία των Πρεσπών.
 
Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: