Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Επιστροφή του Γ. Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων το συντομότερο δυνατόν δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Ο κεντρικός τραπεζίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε και στο θέμα των κόκκινων δανείων λέγοντας οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί μπορούν να υλοποιηθούν.
Στη μεσημεριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σε δήλωσή του ο διοικητής της ΤτΕ είπε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά απο 3,5 χρόνια. Όπως ανέφερε για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όλα τα «όπλα» είναι στο τραπέζι προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμισεις. Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα το πρωτογενές πλεόνασμα είναι στο 2,9% έναντι στόχου 3,5%, δήλωσε όμως πως δεν ανησυχεί καθώς ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με ενίσχυση της ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει πως κοινό συμπέρασμα υπήρξε ότι:
1. Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.
2. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: