Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Α1 Ερασιτεχνική: Άρης Νησίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-1)0-1. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή

Σ' ένα παιχνίδι με απαιτήσεις και συνθήκες άλλης κατηγορίας, η ψυχωμένη Πέλλα έφυγε νικήτρια από τον Άγρα με αντίπαλο τον πολύ δυνατό Άρη Νησίου. Στον τίτλο της ανάρτησης του ρεπορτάζ, για να δοθεί πέρα από από την έμφαση και περισσότερη ουσία στο τελικό αποτέλεσμα, θα ήταν δόκιμο να προστεθεί: «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα αλλά και... ιδιαίτερα σημαντικούς βαθμούς στον νικητή»
Αδιάκοπο τρέξιμο, υπερβολικό πάθος, περίσσια δύναμη και πολύ τακτική, είναι τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν περιληπτικά την εικόνα απ' όσα είδαμε από τις δύο ομάδες και τους τριάντα ποδοσφαιριστές στον σημερινό αγώνα. Μπορεί το πλούσιο θέαμα και οι πολλές μεγάλες φάσεις να απουσίασαν μπροστά από τα δύο τέρματα, όμως με την ρευστότητα του σκορ και όλα να κρέμονται από μία κλωστή, η ένταση και η αγωνία ήταν παρούσες μέχρι το 6ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!
Η φιλοξενούμενη πάτησε καλύτερα και πιο απαιτητικά στο γήπεδο μετά το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο, έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή του Πιστοφίδη και επιβραβεύτηκε με την κυνικότητα και το γκολ του Μπρατσούδη στο 40' με κοντινό ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή, που ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης. 
Η γηπεδούχος που πήρε τον έλεγχο και την εδαφική υπεροχή κάνοντας φυσιολογικά και τις περισσότερες επιθέσεις στον δεύτερο ημίχρονο, αφού η Πέλλα προσπάθησε περισσότερο με σωστή μεσοαμυντική τακτική να διαχειριστεί το αποτέλεσμα χωρίς πολλές φιλοδοξίες, είχε την κορυφαία της στιγμή και ίσως τη μοναδική κλασική ευκαιρία του αγώνα στο 65', όταν το πέναλτι του Τσουμάγκα απέκρουσε εκπληκτικά στη δεξιά του γωνία ο Δομουκτσίδης σε κόρνερ.
Οι μεγαλύτερες απειλές(χωρίς κάποια να είναι και ιδιαίτερα αξιοσημείωτη) αν μπορούμε να τις αναφέρουμε έτσι για τους δύο τερματοφύλακες, προήλθαν κυρίως από στημένα, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να έχει περισσότερη δουλειά και να ανταποκρίνεται άψογα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με φάση αναφοράς την απόκρουση του πέναλτι.
Οι δύο φύση αθλητικές αλλά και καλογυμνασμένες ομάδες, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, σ' ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, ξόδεψαν πολύ ενέργεια με αποκλειστικό στόχο τη νίκη σ' ένα κλειστό ματς, κι αυτή που θα πετύχαινε πρώτη το τέρμα εκμεταλλευόμενη ένα λάθος ή μια ολιγωρία, θα έπαιρνε και το σαφές προβάδισμα για να πανηγυρίσει στο τέλος. Η Πέλλα πειστική,  έχοντας την τόλμη, την ικανότητα και την τύχη που απαιτούν τέτοιοι αγώνες το κατάφερε, το διαχειρίστηκε ιδανικά και έφυγε δίκαια από τον δύσκολο Άγρα με το πολύτιμο τρίποντο. Προσωπική άποψη ότι η γηπεδούχος είναι καλύτερη από πέρυσι που έκανε εξαιρετική πορεία, απλά φέτος παρουσιάζεται πιο απελευθερωμένη, πιο «διαβασμένη», με περισσότερη ταχύτητα και με μεγαλύτερη ποιότητα στις γραμμές της και κανείς εύκολα μπορεί να ρισκάρει την πρόβλεψη ότι θα έχει πρωταγωνιστικό και πάλι ρόλο. 
Η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Κατεριάδη, Αρέστη και Μιχάλογλου μπορεί είχε στα υπέρ της ότι άφησε το παιχνίδι να εξελίσσεται μέσα από πολύ δυνατές μονομαχίες, εντούτοις δεν φάνηκε να είναι και στην καλύτερη της μέρα. Τραγικότερο λάθος(ευτυχώς όχι μοιραίο) ή άτυχη στιγμή του δεύτερου βοηθού στο 30' με το σκορ στο 0-0, όταν «έκοψε» με ανύπαρκτο οφσάϊντ τον Μπρατσούδη που έβγαινε μόνος απέναντι στον Πιστοφίδη μετά από εξαιρετική πάσα του Κατσαμακτσή, κι ενώ τον κάλυπτε σχεδόν όλη η άμυνα των γηπεδούχων!
►Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Αλέξανδρος Πέλλας εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Δούμο, που τραυματίσθηκε στο 60' και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Τα τελευταία νέα είναι ευχάριστα και ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους.
►Άψογη για ακόμη μία φορά η φιλοξενία των γηπεδούχων.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται τον Εθνικό Γιαννιτσών και το Νησί φιλοξενείται στους Προμάχους.
Οι συνθέσεις
Άρης Νησίου(Παπαδόπουλος): Πιστοφίδης, Τζήγκας(Καραουλάνης 55'), Παπουλίδης, Τσουμάγκας, Σαββίδης, Μουλάς(Γιάνκου 83'), Δούμος(Πάσχος 60'), Τσίκος(Γκίνης 68'), Μάρκου, Αναστασιάδης, Μάτζιος.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Παναγιωτέλης(Μαλόλλι 68'), Βασιλάκογλου, Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Καμπούρης, Παπαδόπουλος Γ.(Πολυχρονόπουλος 90+), Καρατζιάς, Κατσαμακτσής(Βογιατζής 62'), Μπουράκης, Μπρατσούδης Τ.(Ψαρράς 88').
Μια προσφορά


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: