Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Νέα αναβολή στη δίκη για τα στημένα: Οργή Προέδρου για την απουσία μαρτύρων

Σε ανέκδοτο τείνει να καταλήξει η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Από τον μακρύ κατάλογο των μαρτύρων εμφανίστηκαν στο δικαστήριο μόλις επτά - ουσιώδεις μάρτυρες όπως ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης απουσίαζαν - με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διεξαχθεί η δίκη και να πάρει νέα αναβολή.
Η κατάσταση προκάλεσε την έκρηξη της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. «Όλοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα, νομίζω. Με ραντεβού θα δικάσουμε; Ας κάτσουμε καλύτερα στο σπίτι μας» είπε εκνευρισμένη η πρόεδρος του δικαστηρίου. Στη συνέχεια αποφάσισε την αναβολή για τις 20 Δεκεμβρίου, επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ και διέταξε την βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.
Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθονται, εκτός από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορό του, πρώην διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, καθώς και για αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος.
Από τους 28 κατηγορούμενους ήταν παρόντες μόνο οι επτά: οι Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντζος και Σπάθας. Από τους 24 μάρτυρες παρόντες ήταν μόνο οι Βασάρας, Θωμαΐδης, Κωνσταντινέας, Καλύβας και Παναγόπουλος.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: