Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Στην «παρανομία» οι Μακεδονομάχοι...

Μετά από ένα διάστημα έντονης εθνικολαϊκιστικής πολιτικής και εργαλειοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη, η ΝΔ ως κυβέρνηση «προσγειώνει» βίαια το κοινό που πίστεψε πραγματικά την ρητορική περί «προδοτών», απολαμβάνοντας τα οφέλη και τους δρόμους που άνοιξε για την ελληνική διπλωματία η Συμφωνία.
Τη συζήτηση αναζοπυρώνει η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να μην δώσει άδεια σε μια σειρά σωματεία που ήθελαν να διαδηλώσουν ενάντια στη Συμφωνία αλλά και ενάντια στην «κωλοτούμπα» της νέας κυβέρνησης που από την πρώτη στιγμή μιλά, στο πιο υψηλό επίπεδο, για τα οφέλη της συμφωνίας αλλά και τη «πιστή της τήρηση προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».
Η απόφαση Μπακογιάννη εξυπηρετεί απόλυτα την κυβέρνηση που θα ήθελε να θαφτεί κάθε αναφορά και υπόμνηση στην εθνικιστική δημαγωγία του παρελθόντος. Όχι μόνο γιατί έκανε στροφή 180 μοιρών και οι «Μακεδονομάχοι» που φωτογραφήθηκαν στα συλλαλητήρια είναι σήμερα Υπουργοί αλλά και γιατί κάποιοι στο εσωτερικό που δυσφορούν με την ηγεσία, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, θα ήθελαν να εμφανιστούν σε νέες διαδηλώσεις και να διατηρήσουν την ακραία θέση του παρελθόντος.
Το επιχείρημα ότι μετά τη συμφωνία παρήχθησαν πολιτικά αποτελέσματα που δεν μπορούν να ανατραπούν, αν και εύπεπτο, έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τις κορώνες περί ακύρωσης όσο και με τη δράση πολλών ομάδων που δεν έχασαν ευκαιρία σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις να στοχοποιήσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να κεφαλαιοποιήσουν το πολιτικό κόστος για την προηγούμενη κυβέρνηση.
Πολιτικά αποτελέσματα, πράγματι υπάρχουν, και τα απολαμβάνει σήμερα όλη η χώρα: Ήρθη μια διεθνής απομόνωση, έφυγε μια γείτονα χώρα από τη ρωσική και τουρκική σφαίρα επιρροής και προκολλήθηκε στη Δύση, αναδείχτηκε ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδς στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, όπως πιστοποιεί η μεγάλη διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας για την επιλογή του. Αλλά και χθες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπέγραψε τη συμφωνία με την οποία η Ελλάδα ελέγχει πλέον το FIR της Βόρειας Μακεδονίας με δικά της μαχητικά αεροσκάφη, αποκλείοντας την Τουρκία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση του Στρατού της από τον Ελληνικό. Όλα αυτά, και πολλά ακόμη, τα πέτυχε η «επιζήμια» και προδοτική συμφωνία.
Όμως η «κωλοτούμπα των Πρεσπών» δεν «καταπίνεται» εύκολα από τις ομάδες τις οποίες «αγκάλιασε» προεκλογικά η ΝΔ. Αν και ορισμένοι «εξαφανίστηκαν» καθώς οι αντιδράσεις τους τροφοδοτούνταν από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχουν κάποιοι που στέλνουν σήμερα το δικό τους σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν ξεχνάμε» τονίζει η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, εκ των βασικών διοργανωτών των συλλαλητηρίων και ειδικά του Συντάγματος, καταγγέλλοντας την «κυβίστηση» του σημερινού πρωθυπουργού.
Και αφού κάποιοι, «σίγησαν», είτε επειδή «επιβραβεύτηκαν» από τη νέα κυβέρνηση, είτε επειδή ίσως περιμένουν ακόμη κάτι, όσοι παρέμειναν «συνεπείς Μακεδονομάχοι», περνάνε πλέον στο «περιθώριο». 'Ωρα είναι να μας πουν, μαζί με μίντια του «ανένδοτου», πως πρόκειται τελικά για... «εθνικιστές».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: