Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ελπίδα Έδεσσας - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-0)1-0. Εμφάνιση όνειδος... και ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι τους!

Η Ελπίδα που όπως δείχνουν τα τελευταία της αποτελέσματα θα «πεθάνει» τελευταία, αφού μπορεί και βγαίνει νικήτρια με αυτή την εικόνα κι από τέτοια παιχνίδια, τιμώρησε με... «ξαφνικό θάνατο» τον Μέγα Αλέξανδρο! Μια αχώνευτη ήττα, από τις πιο ντροπιαστικές ίσως της ιστορίας του, γνώρισε σήμερα ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας στο Κλεισοχώρι από την ουραγό της βαθμολογίας Ελπίδα Έδεσσας. Ήττα ταυτόχρονα ψυχολογικά και βαθμολογικά επώδυνη για τους φετινούς υψηλούς στόχους και του πιο εφικτού ίσως μέχρι πρότινος, την «καταδίωξη» δηλαδή μέχρι τέλους του πρωτοπόρου Εθνικού. Από την άλλη πλευρά όμως για την ομάδα της Έδεσσας, ήταν μια σπουδαία νίκη Ελπίδας και ουσιαστικά και μεταφορικά, αφού πλέον μπορεί να βλέπει πιο αισιόδοξα την προοπτική και το μέλλον της στην κατηγορία.
Ούτε ο κάκιστος μέχρι και ακατάλληλος αγωνιστικός χώρος, ούτε οι απουσίες και οι ελάχιστες λύσεις από το πάγκο, ούτε η φλύαρη καθολική υπεροχή και οι κλασικές ευκαιρίες που χάθηκαν ως απόρροια αυτής για τους φιλοξενούμενους, μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αφού απέναντι υπήρχε μια αγωνιστική και φιλότιμη μεν όπως ήταν φυσικό λόγω και της βαθμολογικής της θέσης, αλλά αδύναμη, ακίνδυνη και πολύ μέτρια για τα δεδομένα της κατηγορίας ομάδα...
Ο Μ.Α. ξεκίνησε άνευρα την αναμέτρηση, κι έστω κι αν πήρε από το ξεκίνημα τον απόλυτο έλεγχο, έδειχνε ότι περίμενε «μοιρολατρικά» να έρθει γκολ και τη νίκη να την φέρει ο... πελαργός και όχι επιτακτικά και πιεστικά όπως επιβάλλεται σε ανάλογες περιστάσεις για να μην σου προκύψουν χειρότερα στη συνέχεια. Μια ανώτερη δύναμη, ένας «από μηχανής θεός» θα έλυνε αυτόματα τον σημερινό γρίφο του γκολ και της νίκης. Έτσι έχασε ένα ημίχρονο, με ελάχιστες σοβαρές φάσεις και απειλές, με την Ελπίδα από την άλλη να περιμένει και να ψάχνει τις δικές της ανορθόδοξα μεν, αλλά υπολογίσιμες για τις συνθήκες του άθλιου γηπέδου φάσεις και ευκαιρίες. Από τις ελάχιστες στο 90λεπτο, μια τέτοια φαινομενικά ακίνδυνη της προέκυψε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο 50', κι από ένα πλάγιο από δεξιά προκλήθηκε αναστάτωση στην άμυνα της Πέλλας που αδράνησε σε μια προβλέψιμη κατάσταση, με τον Καρατζιά στην άτυχη προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα που περνούσε παράλληλα και μπροστά από το τέρμα, να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του. Η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος των φιλοξενουμένων, με πιο γεμάτη επίθεση και πιο ορθόδοξες «γιόμες» και αρκετές καλές ευκαιρίες, που όμως με κανέναν τρόπο δεν έβρισκαν στόχο, αφού τόσο το εις βάρος τους σκορ, όσο και το άγχος και η νευρικότητα που ήρθαν να προστεθούν σε μια μέτρια αγωνιστική παρουσία και απόδοση, δεν ήταν οι καλύτεροι αρωγοί σ' αυτήν την προσπάθεια. Η Ελπίδα κράτησε με νύχια και με δόντια ότι της χάρισε η τύχη στη φάση του 50', κι έχοντας πιο ψύχραιμο και καθαρό μυαλό διαχειριζόμενη  με κάθε μέσο αποτέλεσμα και χρόνο, πανηγύρισε ανέλπιστα μια πολύ σημαντική επιτυχία για το μέγεθος και τις φιλοδοξίες της, ρίχνοντας στον προβληματισμό και την απογοήτευση την ομάδα της Πέλλας.
Η Πέλλα με μέτρια για τα δεδομένα της ατομική και ομαδική παρουσία, αναγκάστηκε σήμερα για διάφορους αγωνιστικούς και μη λόγους, σε ένα τρόπο παιχνιδιού «ξένο» και παράταιρο με την φύση και την ιδιοσυγκρασία της, ο οποίος όμως έδειχνε ο πιο ενδεδειγμένος για τις συνθήκες του αγώνα και σίγουρα ο μόνος που θα μπορούσε να την οδηγήσει στη νίκη. Αυτός ο τρόπος όμως υιοθετήθηκε αρκετά αργά κι αφού σπαταλήθηκε περίπου μια ώρα αγώνα, κι όταν «το κλήμα εκτός από στραβό, το έτρωγε πλέον και ο γάιδαρος...». Οπότε μοιραία παρουσιάζοντας αυτοκτονικές τάσεις, γεύτηκε μια πολύ πικρή και πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη για την συνέχεια του πρωταθλήματος ήττα, όσο κι αν θεωρείται δεδομένο εκ προοιμίου, ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι και δεν κερδίζει πάντα ο ανώτερος και ο καλύτερος. Μια ήττα για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη μόνο η Πέλλα και όχι κάποιος «αόρατος» αντίπαλος...
Η νεανική Ελπίδα που είχε μια μέτρια έως κακή αγωνιστική εικόνα σε όλο το παιχνίδι με πάθος, δύναμη και... «ρέντα», αλλά μοναδικό προσανατολισμό την «καταστροφή» των αντίπαλων επιθέσεων, την αποσόβηση όπως-όπως και όπου να 'ναι κάθε μπαλιάς που θα «έπεφτε» στην περιοχή της και σύμμαχο την τύχη αμυντικά και επιθετικά για θετικό αποτέλεσμα, τόσο που για όσους θυμούνται και παρακολούθησαν την αντίστοιχη εμφάνισή της στο 3-0 του πρώτου αγώνα στην Πέλλα εκείνη να φαντάζει συγκριτικά «θετικότατη», δίδαξε στον πιο έμπειρο Μέγα Αλέξανδρο πως εκμεταλλεύονται τις αγωνιστικές περιστάσεις και «κλέβουν» αποτελέσματα!
Καλή γενικά η διαιτητική τριπλέτα που σίγουρα δεν έκρινε σε καμία περίπτωση με τις αποφάσεις της το αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους έστω κι να ζητούν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις(στη δεύτερη «αχνοφαίνεται» η μπάλα να βρίσκει στα απλωμένα χέρια του Ροδοβίτη εντός περιοχής, με τον πρώτο βοηθό να έχει την καλύτερη απ' όλους οπτική εικόνα - βίντεο), χωρίς όμως να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντίληψη και άποψη της φάσης για το δίκιο ή το άδικο τους.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται τη Δωροθέα και η Ελπίδα φιλοξενείται από τον Εθνικό Γιαννιτσών.
►«Σκόνη και θρύψαλα» σήμερα έγινε επίσης και το αήττητο εκτός έδρας για την Πέλλα, που κρατούσε σε πρωτάθλημα και κύπελλο από τον Νοέμβριο του 2018!
►Απόντες για την Πέλλα οι Κιοσελάκης, Γεωργιάδης, Βασιλάκογλου, Αλευρούδης, Αλμπάνης, Στάγκος, Κατσαμακτσής, Βογιατζής, ενώ αναγκαστική και η αλλαγή στο ημίχρονο του Παναγιωτέλη.
►Απώντας και για την Ελπίδα, ο προπονητής της λόγω τραυματισμού στο πόδι, με τον βοηθό του Χρήστο Ποτήρη να τα καταφέρνει περίφημα. 
Οι συνθέσεις
Ελπίδα Έδεσσας(Σιάμος): Αποστόλου, Λότσι, Ροδοβίτης Ι., Κάρτας, Μπλιδινιώτης, Χύνσεννλάρι, Μουσολλάρι(Πλατσιώτας 90+), Στανίσης, Αντωνιάδης(Δάφνης 68'), Δούμος(Κοπάϊδας 90+), Ροδοβίτης Ε.(Ιορδανίδης 90+).
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Παναγιωτέλης(Καρατζιάς 46'), Τανταλίδης, Πλιόγκας, Πρέτσι, Ιωσηφίδης, Τοπάλης, Μπουράκης, Μπρατσούδης, Πολυχρονόπουλος(Καμπούρης 56'), Αρδάλης.
Μια προσφορά
 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια: