Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Ολυμπιακός Γαλατάδων (1-0)4-0. Νίκησε και άρεσε...

Εύκολη σχετικά νίκη για τον Μ.Α. Πέλλας, που θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί και πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αποδίδοντας πολύ καλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο...
Παράσταση για έναν ρόλο η αναμέτρηση, με τον Μ.Α. Πέλλας να κυριαρχεί από το ξεκίνημα, να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα και στο τέλος να παίρνει τελικά μια εύκολη και ευρεία νίκη. Με τον Μάκη Τοπάλη να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο να κόβει, να πασάρει και να σκοράρει και από κοντά επικουρικά τον Νίκο Ιωσηφίδη να κλείνει κάθε αντίπαλη πρόσβαση «από ξηράς και αέρος» και τους Πολυχρονόπουλο και Πρέτσι να δημιουργούν και να απειλούν με κάθε τρόπο, η Πέλλα όχι μόνο βρήκε τις λύσεις  επιθετικά, αλλά παράλληλα και την ηρεμία και την σιγουριά αμυντικά, καθιστώντας τον τερματοφύλακά της Τάσο Δομουκτσίδη θεατή του αγώνα. Πολλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους σχεδόν με όλους τους ποδοσφαιριστές τους πρωταγωνιστές, να έχουν έστω μία απειλητική τελική προσπάθεια προς το τέρμα του Ντιούδη, που έβλεπε τις μπάλες που δεν πήγαιναν στα δίχτυα, να περνούν από τις δύο πλευρές ή ψηλά δίπλα από τα δοκάρια του!
Οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν να ελέγξουν στο πρώτο ημίχρονο τον αγώνα με δύναμη και πάθος στη μεσαία γραμμή, υστέρησαν τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο πολύ περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, που φάνηκε να μην μπαίνουν ποτέ στο γήπεδο και μετά το δεύτερο γκολ στην έναρξη της επανάληψης, να παραδίδονται εύκολα και μοιραία να υποτάσσονται στην ανωτερότητα των γηπεδούχων που κάθε επίθεση τους η γινόταν ευκαιρία, ή είχε άριστες προϋποθέσεις. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι  δεν υπήρξε σοβαρή αντίδραση σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ δεν καταγράφηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο, ούτε μία επικίνδυνη φάση προς το τέρμα των γηπεδούχων!
Τα τέρματα για την Πέλλα πέτυχαν οι Τοπάλης(35', 80'), Αρδάλης(50') και Μπρατσούδης Τ.(70').
Παράπονα από τους γηπεδούχους για δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος που δεν καταλογίστηκαν, με την δεύτερη περίπτωση το βίντεο μάλλον να τους δικαιώνει σε ανατροπή του Πολυχρονόπουλου από τον Σαρτίνα. Η πρώτη περίπτωση, ήταν σε χέρι του Νιοράτζε εντός περιοχής, από πάσα και πάλι του Πολυχρονόπουλου.
►Ο Μάκης Τοπάλης έχοντας σήμερα τα γενέθλιά του, τα γιόρτασε με εξαιρετική εμφάνιση και δύο γκολ.
►Τελευταία ίσως συμμετοχή για τον νεαρό Χρήστο Αλμπάνη φέτος, που την Τρίτη καλείται να παρουσιαστεί στον στρατό. Στον στρατό παρουσιάζεται την ίδια μέρα και ο τερματοφύλακας Κλεόβουλος Αλευρούδης.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στην Έδεσσα από την Ελπίδα, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται στους Γαλατάδες τον Εθνικό Γιαννιτσών.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας(Κιοσελάκης 82'), Πρέτσι(Αλμπάνης 86'), Μπουράκης, Ιωσηφίδης, Τοπάλης, Αρδάλης(Βασιλάκογλου 62'), Πολυχρονόπουλος(Παναγιωτέλης 80'), Μπρατσούδης.
Ολυμπιακός Γαλατάδων(Λιτοβολής): Ντιούδης, Φουρεράι, Χαραλαμπίδης, Λιτοβολής Δ., Σέλγκου(Μίσκος 80'), Νιοράτζε, Ντόνας, Καρπάτσης(Σιδέρης 61'), Βερβελές, Κιόρι(Μάλαμας 56'), Σαρτίνας Α..
Μια προσφορά





Δεν υπάρχουν σχόλια: