Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Αρχαιοφύλακες: «Σκληρή και άτεγκτη η ηγεσία του Μουσείου Ακρόπολης»

Ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ μιλά στη HuffPost για τη μη συναίνεση μετακίνησης υπαλλήλου που βρίσκεται σε ανάγκη.
«Για σκληρή και άτεγκτη συμπεριφορά» κατηγορεί τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης η Πανελλήνια ΄Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων με αφορμή τη μη συναίνεση του κ. Παντερμαλή να διατεθεί υπάλληλος του Μουσείου Ακρόπολης στο Μουσείο Ολυμπίας. Γιατί, αλήθεια, είναι επιβεβλημένο να γίνει αυτή η διάθεση;
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος προσπαθεί να διαχειριστεί μια μεγάλη οικογενειακή περιπέτεια που του έχει προκύψει τελευταία, ευρισκόμενος αυτός στην Αθήνα και η οικογένειά του αναγκαστικά στον Πύργο Ηλείας. Η γυναίκα του και τα δύο κοριτσάκια τους, ηλικίας 3 και 8 ετών, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν από την Αθήνα όταν απολύθηκε η σύζυγός του και τα οικονομικά του επιδεινώθηκαν δραματικά, σε σημείο να μην μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο για την διαμονή του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το να μην συναινεί ο πρόεδρος του Μουσείου σ΄αυτή τη διάθεση δείχνει ότι «δεν υπάρχει στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία».
Διαφήμιση
Οπως αναφέρει στη HuffPost ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ, Γιάννης Μαυρικόπουλος, «η διάθεση του υπαλλήλου που αιτούμεθα είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο, κάτι το οποίο ισχύει για πάρα πολλούς δημόσιους υπαλλήλους». ΄Οπως τονίζει ο ίδιος, «ζητάμε ο συγκεκριμένος υπάλληλος να μεταφερθεί σ′ ένα μεγάλο χώρο, όπως το Μουσείο Ολυμπίας που έχει πολλές ανάγκες. Σε πάρα πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία υπάρχουν προβλήματα στη φύλαξη, πόσο μάλλον σε μεγάλους, όπως το Μουσείο Ολυμπίας», καταλήγει ο κ. Μαυρικόπουλος, αναφέροντας επίσης ότι αυτή η μετακίνηση εκτιμά ότι θα διαρκέσει το πολύ 12 μήνες.
Γιατί δεν υπάρχει συναίνεση στο αίτημα αυτό; Κατά τον κ. Μαυρικόπουλο, «διότι φοβούνται ότι κι άλλοι υπάλληλοι θα αρχίσουν να ζητούν μετακινήσεις ανάλογα με το τι θα τους βολεύει».
Διαφήμιση
Όχι, οι αρχαιοφύλακες δεν σκοπεύουν να κάνουν στάση εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα. «Το θεωρούμε τραβηγμένο να κάνουμε ”στάση εργασίας” για το συγκεκριμένο θέμα. Θα αναδείξουμε, όμως, ακόμα περισσότερο το θέμα αυτό με διαμαρτυρίες με τοποθέτηση πανό και άλλα, ώστε να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι πέρα από οτιδήποτε άλλο προέχει ο άνθρωπος». Εχουν, μάλιστα στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του.
Η ανακοίνωσή τους καταλήγει:
Παράλληλα, ζητήσαμε και την άμεση ανθρωπιστική παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη, για τους ίδιους λόγους, προφορικά και γραπτά, χωρίς αποτέλεσμα. Θεωρούμε απαράδεκτο και μας προξενεί αλγεινή εντύπωση όταν δεκάδες εκατοντάδες υπάλληλοι διατίθενται σε υπηρεσίες, σε βουλευτικά γραφεία, σε γραφεία υπουργών, σε γραφεία διευθυντών κλπ, κλπ, κλπ να μην μπορεί να διατεθεί ένας υπάλληλος του Νέου Μουσείου Ακρόπολης σε έναν επίσης μεγάλο και σημαντικό χώρο για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα. 
 
Κατερίνα Λυμπεροπούλου
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: