Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ενα μνημόνιο τη μέρα τον γιατρό...

Τελικά αυτή η χώρα έχει μάθει να ζει με μνημόνια. Τελειώσαμε το καλοκαίρι του ’18 με το... σοβαρό και χθες ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ένα νέο... ασόβαρο! Στην μπάλα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει έλθει ήδη σε επαφή με FIFA και UEFA, τις υπερκείμενες διεθνείς ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, για να πάρουν αυτές απευθείας στα χέρια τους την τύχη της ελληνικής Super League και του ποδοσφαίρου μας. Ας βγάλουν αυτοί και ο Τζιάνι Ιφαντίνο την άκρη με Μαρινάκη, Σαββίδη, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο, ΕΠΟ και και και...
Λες και από τον Νοέμβριο του 2016 δεν μας έχει κατσικωθεί η περιβόητη «Επιτροπή Εξομάλυνσης» που όρισε η FIFA στην ΕΠΟ.
Λες και την τελευταία τετραετία δεν έχουν FIFA και UEFA την απόλυτη εξουσία στην ελληνική διαιτησία και την ΚΕΔ.
Ούτε 10 ημέρες δεν έχουν περάσει από την περιβόητη συνάντηση του «Big 4» στη «Μεγάλη Βρετανία», όπου, παρότι τις προσκλήσεις στα αφεντικά των τεσσάρων «μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας τις έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, το πρόσταγμα είχαν οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών-μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών-μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA) και Σέφτον Πέρι (διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA).
Αν αυτό δεν είναι μνημόνιο, τότε τι είναι;
Δεν -μπορώ να- ξέρω το σκεπτικό του πρωθυπουργού και τι -μπορεί να- ελπίζει, αλλά το πιθανότερο είναι ότι επιθυμεί να διώξει από πάνω του τις πιέσεις και την γκρίνια (sic) που ασκούνται τόσο στον ίδιο όσο στο περιβάλλον του και την κυβέρνηση από τους τέσσερις «ολιγάρχες» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν θέλει να τα χαλάσει με κανέναν τους και το μνημόνιο που εξήγγειλε είναι μια κάποια λύση!
ΥΓ. Με την πρώτη ματιά και την πρώτη -ταπεινή μου- σκέψη δύο είναι οι μεγάλοι χαμένοι από το περαιτέρω... χώσιμο των FIFA και UEFA στον εγχώριο βούρκο: ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που εν όψει των εκλογών του ερχόμενου καλοκαιριού στην ΕΠΟ έχει ήδη κάνει τα κουμάντα του έχοντας εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά και ο Ιβάν Σαββίδης, αφού είναι χλομό οι υπερκείμενες αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας (αν και εφόσον τελεσιδικήσει).

Γιώργος B. Μανετάκης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: