Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ κατά ΕΕΑ και Αυγενάκη

Αποφασισμένη να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους δηλώνει πως είναι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία κινείται νομικά σε πολλά επίπεδα μετά την ψήφιση της τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση και προβλέπει βαριές ποινές για την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά όχι τον υποβιβασμό της.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από τη Θεσσαλονίκη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι θα αποδείξουν πως οι κατηγορίες που αποδίδονται στην ομάδα για το ζήτημα της πολυμετοχικότητας δεν ευσταθούν.
Παράλληλα, βάζουν στο κάδρο τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο κατηγορούν ως εντολοδόχο του Βαγγέλη Μαρινάκη και αναφέρουν ότι χρησιμοποίησε επίτηδες συγκεκριμένα άτομα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να πλήξει τον ΠΑΟΚ.
Το βράδυ της Τετάρτης η ΠΑΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ζητώντας να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτικό της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είχε κάνει γνωμοδότηση μιλώντας για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
«Να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα το σκεπτικό»
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές υπονοώντας ότι το σκεπτικό της εισήγησης γράφεται από τον… Ολυμπιακό.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαιτεί ΣΗΜΕΡΑ το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ. Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση προστίθεται πλέον στις αναρίθμητες υποψίες, σε βαθμό βεβαιότητας, που έχουμε σχετικά με την έκδοση της απόφασης αλλά και το χρόνο αυτής όπως ήδη έχουμε καταγγείλει.
Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι το σκεπτικό γράφεται από την καταγγέλλουσα ΠΑΕ και όχι από τα μέλη της ΕΕΑ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η νομική ομάδα της ΠΑΕ συγκεντρώνει στοιχεία κατά του προέδρου της ΕΕΑ, Νίκου Τζουλάκη και των δύο μελών, Ηλία Αρκούδη και Νίκου Φαραντούρη.
Οι «ασπρόμαυροι» ετοιμάζονται να προβούν σε μηνύσεις εναντίον των μελών της ΕΕΑ, κατηγορώντας τους για σύσταση συμμορίας, ενώ, νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η ΠΑΕ αναμένεται να ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνομιλίες των μελών της Επιτροπής.
Την είδηση πως η ΠΑΕ κινείται νομικά κατά της επιτροπής επιβεβαίωσε και ο ο διευθυντής επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό metropolis.
«Ακόμη και εάν δεν συνέτρεχαν όλοι οι λόγοι και η Επιτροπή ήταν σωστή δεν θα μπορούσε να δικάσει. Θα κινηθούμε νομικά κατά των μελών της Επιτροπής καθώς έβγαλαν απόφαση χωρίς να είναι δικαστήριο. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, να πάμε. Να τα δείξουν σε έναν κανονικό δικαστή και όποια και εάν είναι η απόφαση θα τη δεχτούμε. Οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι κάτι διαφορετικό. Μιλάμε για μια απόφαση μιας επιτροπής που δεν έχει νομική υπόσταση. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο μηχανισμός του Ολυμπιακού και της Κυβέρνησης είναι να μπερδέψει τον κόσμο. Το άλλο κεφάλαιο με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι να έχει να κάνει με τη στελέχωση της Επιτροπής. Εκεί υπάρχει ένα εξαιρετικό τρικ της νομικής υπηρεσίας του ΠΑΟΚ. Εάν ο ΠΑΟΚ έκανε αυτήν την ένσταση πριν την εκδίκαση το πιο απλό που θα έκανε ο Αυγενάκης θα ήταν να ακολουθήσει μια οδό που ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να πάει σε διοικητικό επίπεδο. Τον άφησε να κάνει αυτή την γκέλα και τώρα μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίξει αυτό το χαρτί. Τον κ. Αυγενάκη ούτε σε ποινικά δικαστήρια δεν μπορούσε να τον στείλουμε καθώς έχει βουλευτική ασυλία αλλά δεν έχει αστική ασυλία και μπορεί κάποιος να προσφύγει εκεί. Και αυτό θα το πράξουμε» δήλωσε σχετικά. 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: