Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Με 156 γαλάζιες ψήφους πέρασε η τροπολογία - σκάνδαλο για το ποδόσφαιρο

Με τις ψήφους 156 βουλευτών της ΝΔ η τροπολογία της κυβέρνησης, στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε σε έξοδο από το κόμμα, τον ευρωβουλευτή, Θ. Ζαγοράκη.
Κατά της τροπολογίας - σκάνδαλο ψήφισαν 90 βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Αξίζει να σημειωθεί δεν παρευρέθηκε στην επίμαχη ψηφοφορία ο γαλάζιος βουλευτής Χαλκιδικήε, Γιώργος Βαγιωνάς, (ήταν άρρωστος και δεν παρέστη) ο οποίος δήλωσε ότι θα υπερψήφιζε, παρότι δεν προσμετρήθηκε η ψήφος του, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απουσίασε και δεν εκδήλωσε καν πρόθεση ψήφου.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι νωρίτερα είχε σταλεί σαφές μήνυμα από το Μαξίμου προς τους βουλευτές της ΝΔ πως η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί, με το επιχείρημα ότι ανεξάρτητα από τις δυσαρεστημένες ομάδες και τους οπαδούς τους, η κυβέρνηση είναι υπεράνω όλων. Στο φόντο της εξόδου Ζαγοράκη, το μήνυμα αυτό, αν και καλυπτόμενο κάτω από τον κομματικό «πατριωτισμό», ερμηνεύθηκε και ως λανθάνουσα προειδοποίηση για διαγραφές για τους βουλευτές που βγουν εκτός γραμμής.
Η κυβέρνηση κατάφερε με μια παρέμβαση σκάνδαλο να εξοργίσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθη, που ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία του Ολυμπιακού. Πρώτα η εισήγηση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού για αποκλεισμό των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα και στη συνέχεια η καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω νομοθετήματος - εξπρές, εντός 24 ωρών (!), ώστε να αλλάξουν οι ποινές και οι ομάδες να τιμωρούνται μόνο με αφαίρεση βαθμών, τινάζουν στον αέρα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά η τροπολογία προβλέπει:
«Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει ένομμο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: