Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Δόξα Μανδάλου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-1)2-1. Καλοδιαβασμένος και με ανοιχτό βιβλίο, παρέδωσε «λευκή κόλλα» και μαζί... ψυχή και πνεύμα

Με σύμμαχο την εμπειρία και κυρίως την αυτογνωσία, η ψυχωμένη Δόξα Μανδάλου έφτασε σήμερα σε μια νίκη γοήτρου για την ίδια, αλλά ίσως πολύ ουσιαστική και καθοριστική για τον πρωτοπόρο Εθνικό Γιαννιτσών και την εξέλιξη του πρωταθλήματος, σε ότι αφορά τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν μέχρι σήμερα, για διεξαγωγή play offs.
Απέναντί της ο κατώτερος των περιστάσεων σήμερα Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, που αν και καλύτερος ως ομάδα σε όλο το 90λεπτο, δεν έπεισε κανέναν ούτε τον ίδιο του τον εαυτό με την εμφάνιση, ότι αποκλειστικός του στόχος και μόνο ζητούμενο ήταν η νίκη και το τρίποντο. Με το σύνολο των ποδοσφαιριστών, τον προπονητή και την... διοίκησή του σε «κακό φεγγάρι», όλα ξεκίνησαν άσχημα και  εξελίχθηκαν εντελώς μοιρολατρικά και θα ήταν έκπληξη αν όλα δεν τελείωσαν με τον ίδιο άσχημο τρόπο. Απόλυτα διαβασμένος, έχοντας δουλέψει και μάθει σχεδόν με κάθε λεπτομέρεια τι θα συναντήσει σήμερα, σαν να είχε παρακολουθήσει σε βίντεο πολλές φορές την αναμέτρηση, έδειξε ανεπίδεκτος μαθήσεως...
Και οι γηπεδούχοι δεν αιφνιδίασαν... Παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς αναμένονταν, ίσως και λίγο πιο αποδυναμωμένοι και προβλέψιμοι απ' όσο θα περίμεναν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ενώ είχαν έτοιμες τις λύσεις για κάθε περίσταση, δεν φάνηκε να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν όταν το έφερνε η ανάγκη στην εξέλιξη του αγώνα. Λειτούργησαν όλα ανορθόδοξα σε άμυνα και επίθεση, τίποτα δεν πήγε καλά με μεγάλη ευθύνη της Πέλλας, αρχής γενομένης από το πρώτο γκολ του Καραγιάννη λίγο μετά την έναρξη με κεφαλιά ύστερα από μακρινή εκτέλεση φάουλ-γέμισμα του Τόπκα(5'), με αποτέλεσμα ούτε και η τυχερή προσωρινή ισοφάριση στο κατάλληλο χρονικά σημείο με την λήξη του ημιχρόνου με το σουτ του Αρδάλη(45'), να μην σταθεί ικανή να βάλει σε τάξη την αταξία που έβγαζε στο γήπεδο. Η βιασύνη που κυρίευσε αδικαιολόγητα όλους μέσα κι έξω από το γήπεδο στην ομάδα της Πέλλας, δεν ήταν ο καλύτερος αρωγός στην όλη προσπάθεια. Ο γηπεδούχοι που ήξεραν τι και πόσα μπορούν να κάνουν στο παιχνίδι, τα έκαναν με τον ιδανικότερο τρόπο... Έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους κι έψαξαν τις φάσεις για το δεύτερο γκολ δημιουργώντας κάποιες έστω υποψίες φάσεων με καλές προοπτικές από αδράνεια και λάθη των αντιπάλων, όχι όμως και τελικές προσπάθειες... Φυσικά ο προσφιλέστερος τρόπος ήταν τα στημένα, κι ένα τέτοιο που ο ρέφερι της αναμέτρησης από οφθαλμοφανές επιθετικό φάουλ το μετέτρεψε σε κόρνερ, έδωσε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στην Δόξα με τους ίδιους πρωταγωνιστές(65'). Χτύπημα κόρνερ ο Τόπκας, κεφαλιά ο Καραγιάννης και 2-1. 
Στη συνέχεια η Πέλλα που είχε την κατοχή και την κυκλοφορία αλλά ακίνδυνα και φλύαρα, πίεσε περισσότερο δημιούργησε κι έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Μπουράκη, είχε δοκάρι με τον Τανταλίδη, χωρίς όμως να καταφέρνει τίποτα ουσιαστικό, δίνοντας οριστικά τέλος τόσο στην αναμέτρηση, όσο μάλλον πρόωρα και στο φετινό πρωτάθλημα. Είχε προηγηθεί αποβολή του Ρέκου(84') με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα που έβγαλε εύκολα ο κ. Ραμπούσης προς ικανοποίηση της κερκίδας που του την ζήτησε, με τον παίκτη της Πέλλας να έχει πάει πρώτος στην μπάλα και να την διώχνει σε μια δυνατή όντως διεκδίκηση με ποδοσφαιριστή του Μανδάλου, χωρίς να έχει κάποιος από τους δύο την κατοχή! Αυστηρότητα που δεν έδειξε λίγα λεπτά νωρίτερα στον Μπουρνάζη, όταν αυτός βιαιοπράγησε κινούμενος απειλητικά μπροστά του και μπροστά στον δεύτερο βοηθό Τσιγκόγλου, εναντίον ποδοσφαιριστή της Πέλλας.
Η Πέλλα έδωσε σήμερα «εξετάσεις» σε θέματα δύσκολα αλλά «βατά και SOS», παρέδωσε «λευκή κόλλα», κι έμεινε μετεξεταστέα για τον Αύγουστο και την επόμενη χρονιά... Το Μάνδαλο που «αρίστευσε» τηρουμένων των αναλογιών, μπορεί να μην προάγεται και να έχει χάσει τη χρονιά προ πολλού, έδειξε όμως συνέπεια καλούμενο να δώσει τις δικές του εξετάσεις και πέτυχε τουλάχιστον να σώσει το γόητρό του...
Από τους νικητές γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Καραγιάννης που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, Τσουλχάι, Καμπάνης και Τόπκας, ενώ από τους ηττημένους φιλοξενούμενους διασώθηκαν γιατί έδειξαν περισσότερη διάθεση και συνείδηση οι Ιωσηφίδης, Βασιλάκογλου, Τανταλίδης και Αρδάλης.
Πολύ κακός σήμερα ο κ. Ραμπούσης, κι αν η Πέλλα δεν ήταν χειρότερη απ' αυτόν, η κριτική προς το πρόσωπό του ίσως ήταν αυστηρότερη. Δεν βοήθησε καθόλου το παιχνίδι, έκοβε ρυθμό αναίτια με εύκολα σφυρίγματα σε «μπασκετικές» επαφές, ενώ χρεώνεται κατά την προσωπική μου άποψη και με λανθασμένες αποφάσεις, που έκριναν εν πολλοίς μαζί με τα λάθη της Πέλλας και το τελικό αποτέλεσμα. Ευθύνη και ο δεύτερος βοηθός κ. Τσιγκόγλου για τις ίδιες φάσεις που ήταν στην πλευρά του και είχε άποψη, ενώ ο κ. Δέλλιος κατ' εξαίρεση ήταν σχεδόν αλάνθαστος.
➤Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στους Προμάχους, ενώ το Μάνδαλο στη Νέα Τραπεζούντα.
➤Απόντες από την Πέλλα Μπρατσούδης, Γεωργιάδης, Αλευρούδης, Πλιόγκας Γ., Κατσαμακτσής.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μανδάλου(Αντωνάς): Λεοντιάδης, Μαυρομάτης, Τσελεπής, Κουτρούμπαλος, Τζούρτζος, Τόπκας, Καμπάνης(Χατζηχρήστος 90'), Πετρίδης(Χατζηχρήστος Δ. 57'), Μπουρνάζης(Λυσίτσας 90'), Τσουλχάι, Καραγιάννης
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου(Κιοσελάκης 86')), Τοπάλης(Παναγιωτέλης 78')), Ιωσηφίδης, Αρδάλης, Πρέτσι(Βογιατζής 57'), Πολυχρονόπουλος(Ρέκος 65')), Μπουράκης.
Μια προσφορά





  


Δεν υπάρχουν σχόλια: