Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ιερά Σύνοδος: Είναι φόνος η έκτρωση

Ποιος είναι ο Μεσαίωνας και ποια η σύγχρονη εποχή; Το φλέγον ερώτημα που βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά την διαφημιστική καμπάνια για τα «αγέννητα παιδιά» σε σταθμούς του μετρό (για εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα) φαίνεται πως απασχόλησε και την Ιερά Σύνοδο.
Η Ι.Σ. τοποθετήθηκε σχετικά υποστηρίζοντας ότι τα έμβρυα αποτελούν έναν πλήρη και ακέραιο άνθρωπο από τη στιγμή της σύλληψής τους και ως εκ τούτου «θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται» επικαλούμενη τις διδαχές της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού.
Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα και την Τρίτη υπό την προεδρία του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έλαβε τα εύσημα για την κατάργηση της αργίας και την επαναφορά του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Εκτιμώσα την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων» η Ι.Σ. «απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος» μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: