Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας και της Γ Εθνικής - Βαθμολογίες

Αυτή η 17η αγωνιστική απλοποίησε και μάλλον οριστικοποίησε τα πράγματα 5 αγωνιστικές πριν το τέλος στο πρωτάθλημα της Α1, με τον Εθνικό Γιαννιτσών να περνάει νικηφόρα κι από την Δωροθέα. Στη γειτονική από τη Δωροθέα Σωσάνδρα επίσης, ο τοπικός Ακρίτας και η Δόξα Μελισσίου μοιράστηκαν τους βαθμούς, σ' ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο και ενδιαφέρον.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες αρνητική πρωταγωνίστρια στο σκορ της ημέρας για ακόμη μία φορά η γειτονική ομάδα του Δυτικού σε αγώνα πρωταθλήματος της Β' Ερασιτεχνικής στα Σεβαστιανά, ενώ την έκπληξη της ημέρας την έκανε ο Άρης Αθύρων, που «έσπασε» το αήττητο της πρωτοπόρου και βεβαίας πρωταθλήτριας του 1ου ομίλου της Α' Ερασιτεχνικής Καρυώτισσας. Ακόμη ένα αήττητο σερί πήγε περίπατο εκτός απ' αυτό της Καρυώτισσας, με το Παλαίφυτο να γνωρίζει βαριά ήττα στο Μαυροβούνι στο κατ' ευφημισμόν ντέρμπι της Β' Ερασιτεχνικής.
Στη Γ' Εθνική μόνο η Θύελλα Σαρακηνών από τις ομάδες του νομού μπορεί να έχει «πλατύ χαμόγελο» πλέον, αφού μετά τη σημερινή νίκη, όχι μόνο κρατά ασφαλείς αποστάσεις από σενάρια παραμονής, αλλά ξεπέρασε στην βαθμολογία και τον Εδεσσαϊκό, ο οποίος δεν τα κατάφερε για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά υποδεχόμενος την Αγκαθιά. Με τον εν δυνάμει πρωταθλητή Αλμωπό να εκτίει εκ του ασφαλούς το ρεπό του, η Αναγέννηση Γιαννιτσών δεν «χαρίστηκε» στα Τρίκαλα, κόβοντας πολύτιμους βαθμούς από την ομάδα της Ημαθίας.
Στη Ραχώνα σε παιχνίδι που παραβρέθηκα, ο τοπικός Απόλλωνας με ωραία και πειστική εμφάνιση, έφτασε σε μια εύκολη νίκη με αντίπαλο τον Μακεδονικό Έδεσσας. Οι «ειδήσεις» όμως δεν βγαίνουν από το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, στο οποίο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και νίκησαν απόλυτα δίκαια με τέρματα των Ψαραδέλλη(20'), Γεωργιάδη(65') και Κιζιρίδη(80'), με την διαιτησία του κ. Κουκούλη να είναι άριστη και πολύ «παιδαγωγική». Βγαίνουν από τις δηλώσεις του προέδρου της ομάδας και αντιπροέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Ηλία Γεωργίτση, ενός νέου, δραστήριου και φιλόδοξου ανθρώπου. Ο πρόεδρος στη σύντομη αλλά περιεκτική κουβέντα που κάναμε, εξέφρασε το παράπονό του για την μη οικονομική στήριξη των ομάδων από την ΕΠΣ Πέλλας, επικαλούμενος ότι αυτή ως διοργανώτρια, θα έπρεπε να καλύπτει με δικά της έξοδα τουλάχιστον τους γιατρούς των αγώνων, αφού αυτές οι μικρές ερασιτεχνικές ομάδες και οι λίγοι ρομαντικοί παράγοντες που τις περιβάλλουν, αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά τέλεσης των αγώνων, όπως το εξοδολόγιο των διαιτητών! Φυσικά σε ότι αφορά το τελευταίο, εξέφρασε και την πικρία του για την αδιαφορία του κόσμου του χωριού προς τον ποδοσφαιρικό σύλλογο. Μου εκμυστηρεύτηκε επίσης επ' αυτού, ότι το φετινό ρεκόρ σε εντός έδρας αγώνα της ομάδας, ήταν τα 18 εισιτήρια! Τέλος καταλήγοντας στα πιο ευχάριστα, μεταξύ άλλων μου ανέφερε η ομάδα διαθέτει 30 ενεργά δελτία ποδοσφαιριστών(!!!) και ότι ήδη είναι δρομολογημένη, η κατασκευή μια μικρής κερκίδας στο κέντρο του γηπέδου που θα φιλοξενεί 50 θεατές, με μικρή βοήθεια από τον Δήμο σε υλικά και πολύ περισσότερη προσωπική δουλειά και έξοδα από τους ανθρώπους του συλλόγου.
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογίες:
Μια προσφορά






Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 17η αγωνιστική
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 0-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 17η αγωνιστική 
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 2-1
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 0-1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 17η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ 3-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ.ΛΟΥΚΑ - ΣΦ ΠΑΟΚ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-3
ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 1-2
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ 3-0 α.α.

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 15η αγωνιστική 
ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ - Μ ΘΥΕΛΛΑ ΡΙΖΟΧΩΡΙΟΥ 1-1
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ 2018 - ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ 6-1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 3-0
ΔΟΞΑ ΦΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ 4-1

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 23η αγωνιστική 
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-0
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 0-0
ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ - ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ 3-0
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΡΕΠΟ





Δεν υπάρχουν σχόλια: