Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Παύθηκε ο προϊστάμενος της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης... διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις

Ο Γιώργος Σκιαδαρέσης αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης. Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, απομακρύνθηκε από τη θέση του.
Η απόφασή του να μην στηρίξει την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, οδήγησαν σε απομάκρυνση από τη θέση του, τον προϊστάμενο της Εφορείας αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Γιώργο Σκιαδαρέση. Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο Γιώργος Σκιαδαρέσης παύεται από τα καθήκοντα του προϊσταμένου της Εφορείας και επιστρέφει στην παλιά του θέση, ως τμηματάρχης του τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Σκιαδαρέσης πιέστηκε να καταθέσει θετική γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων στο σταθμό της Βενιζέλου, ο ίδιος ωστόσο γνωμοδότησε υπέρ της παραμονής τους.
Δήλωση για το θέμα έκανε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, επισημαίνοντας ότι η απομάκρυνση του μέχρι πρότινος προϊσταμένου, ήταν εκδικητική.
«Η κυβέρνηση των «αρίστων» ξαναχτύπησε. Θύτης για άλλη μια φορά η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Θύμα» της αυτή τη φορά, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σκιαδαρέσης, ο οποίος με απόφασή της απομακρύνθηκε από τη θέση του. Είναι ο αρχαιολόγος που -παρά τις πιέσεις που δέχτηκε- αρνήθηκε να καταθέσει γνωμοδότηση στο ΚΑΣ υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του μετρό στην οδό Βενιζέλου και αντίθετα κατέθεσε γνωμοδότηση κατά της απόσπασης… Η εκδικητική και αλαζονική συμπεριφορά, ελάχιστη σχέση έχουν με τον πολιτισμό κυρία Μενδώνη. Όπως και η αξιοκρατία ελάχιστη σχέση έχει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη», αναφέρει ο κ. Γιαννούλης.
Στη θέση του προϊσταμένου της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης, επιστρέφει ο Γιάννης Κανονίδης, προϊστάμενος και της ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Μαρία Ριτζαλέου
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: