Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Money talks!

Για τις ιταλικές ομάδες, είναι σαν να συνεχίζεται η σεζόν τους. Επαιξαν το Σαββατοκύριακο και συνεχίζουν ακάθεκτες. Οι αγγλικές ομάδες ξεκουράστηκαν ελάχιστα και επιστρέφουν στις προπονήσεις για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι προπονητές των ισπανικών ομάδων έδωσαν μία εβδομάδα διακοπών στους παίκτες τους και, βλέποντάς τους να διασκεδάζουν στην Ιμπιζα και τα άλλα μεσογειακά θέρετρα, προσεύχονταν να μην κολλήσουν κορονοϊό... Οι γερμανικές ομάδες είχαν την ευκαιρία για διακοπές δύο εβδομάδων πριν από την επιστροφή στις προπονήσεις.
Υπάρχουν και οι γαλλικές ομάδες που ζήτημα να έδωσαν ένα-δυο επίσημα παιχνίδια από τον Μάρτιο έως σήμερα. Διαφορετικοί ρυθμοί, διαφορετική προετοιμασία, διαφορετικά δεδομένα. Που όλα πλέον θα μπουν σε ένα καλούπι: αυτό της τελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, που ξεκινάει σε λίγες μέρες.
Ακόμα και αυτή η βιομηχανία εκατομμυρίων ευρώ που κινεί τα νήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει τις φετινές εξελίξεις: Οτι οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς θα διεξάγονταν σαν τελική φάση Μουντιάλ, μέσα στον Αύγουστο, σε μια πόλη, με μονούς αγώνες, χωρίς φιλάθλους, σε συνθήκες απόλυτης υγειονομικής πειθαρχίας και αντισηψίας.
Ενα δυστοπικό περιβάλλον μεν, από το οποίο όμως θα προκύψει ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης, ισότιμος με τους προηγούμενους, χωρίς αστερίσκους και χωρίς ειδικές μνείες στις σουρεάλ συνθήκες της σεζόν. Η πανδημία χτύπησε αλύπητα το ποδόσφαιρο, όμως οι σύλλογοι που θα αναμετρηθούν για το «Ιερό Δισκοπότηρο» γνωρίζουν απόλυτα το διακύβευμα. Ξέρουν ότι στο τέλος του ουράνιου τόξου βρίσκονται σχεδόν 50 εκατ. ευρώ για όποια ομάδα επικρατήσει. Βλέπετε, τα πριμ ορίστηκαν πριν από την πανδημία και δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί στις εποχές των ισχνών αγελάδων που αναμένονται στο άθλημα...
 
Βασιλική Παπαντωνοπούλου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: