Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Πελετίδης απαλλάσσει από δημοτικά τέλη τα μαγαζιά που έμειναν κλειστά λόγω πανδημίας

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους επαγγελματίες της πόλης που τα καταστήματά τους έμειναν κλειστά κατά το πρώτο lockdown, λόγω της πανδημίας, αποφάσισε το 
Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας.
Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα dt.govapp.gr και από κει θα λαμβάνουν τον Μοναδικό Αριθμό Δήλωσης (ΜΑΔ).
Εκτυπωμένο στη συνέχεια θα πρέπει να τον καταθέσουν στο δήμο μαζί με τους εξοφλημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για το χρονικό διάστημα Μάρτη – Μάη 2020, καθώς και τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επιχείρησής τους, εκτυπωμένους από τη σχετική καρτέλα του Taxisnet.
Στη συνέχεια, κάθε αίτηση θα περάσει από επεξεργασία και τα τέλη γι’ αυτό το χρονικό διάστημα θα επιστραφούν στους επαγγελματίες.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι απαλλαγές για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αφορούν:
 Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους επαγγελματίες που ανήκουν στον επαγγελματικό συντελεστή 3,40 – 1,80 – 1,20 – 0,90, καθώς και των ξενοδοχείων που ήταν κλειστά και ανήκουν στο συντελεστή 4,5.
 Τέλη παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων) έτους 2020 σε επιχειρήσεις κλειστές για τους ίδιους λόγους.
 Το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.
 Το τέλος των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.
 Το τέλος των ακαθάριστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης ζωντανής μουσικής 5%.
Τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά προς το δήμο μπορούν να κατατίθενται είτε στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του δήμου είτε με φυσική παρουσία (κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2613610221-231) είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση protodp@patras.gr.
Υπόδειγμα αιτήσεων  (για τον Δήμο) στο Κεντρικό Πρωτόκολλο και στο site του Δήμου.
Οι παραπάνω αιτήσεις με τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021.
Κώστας Πελετίδης: Στην διάθεση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για παραμονή στο ΕΣΥ των γιατρών που συνταξιοδοτούνται στις 31 Δεκεμβρίου 2020, λόγω της πανδημίας, για ένα ακόμη εξάμηνο.
Ο Κώστας Πελετίδης, ο οποίος είναι γιατρός καρδιολόγος, στην αίτησή του, δήλωσε την ετοιμότητά του να προσφέρει ό,τι και όπου μπορεί την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι τελεί σε άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της θητείας του ως Δήμαρχος.
 
Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: